Τούρκος πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση στο θέμα του Αιγαίου

«Η Τουρκία δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση στο θέμα του Αιγαίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ούτε οι «προκλήσεις» τους τρομάζουν.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε ερώτηση για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα είπε: «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αν τους φίλους σας τους επιλέγετε τους γείτονές σας δεν τους επιλέγετε».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι είναι βασικό να περνάς καλά με τον γείτονες σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι όσο για την Ελλάδα όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία είναι ένα καλό πολιτικό υλικό αναφέροντας ότι «Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το δίκαιο του άλλου».

«Στο θέμα της Ελλάδας, των νησιών, των γραμμών μας στο Αιγαίο η στάση μας είναι πολύ καθαρή. Δεν γίνεται η παραμικρή υποχώρησή μας. Και δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αυτή είναι η αντίληψή μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Όσο για το Κυπριακό, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εξέφρασε κοινή γραμμή με τον Μουσταφά Ακιντζί. Κατά τον Τούρκο Πρωθυπουργό, δικαίως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν πάει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά πήρε απόφαση για ένωση. Αφού θα το έκανες αυτό τότε γιατί έκανες διαπραγματεύσεις; Ο Ακιντζί δικαίως δεν πάει στις διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/272072-Toyrkos-prothypoyrgos-E-Toyrkia-den-kanei-ten-paramikre-ypochorese-sto-thema-toy-Aigaioy ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...