Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης: Η μη έκδοση των «8» θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων»

Επιμένουν οι Τούρκοι για τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μπόζνταγ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

«Πρόκειται για ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ λέγοντας ότι «η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

Παράλληλα, ο Μπεκίρ Μπόζνταγ υπενθύμισε ότι τα τουρκικά αιτήματα για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώ πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά.

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας», κατέληξε ο Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...