Το έργο του Μάριου Ποντίκα “Εσωτερικαί Ειδήσεις” από τη θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Ναυπάκτου

-Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12, 13 και 14 Απριλίου στη Ναύπακτο.

Το έργο του Μάριου Ποντίκα «Εσωτερικαί Ειδήσεις» αποτελεί την απάντηση της τέχνης του θεάτρου σε αυτό που βιώνουν οι Νεοέλληνες διαχρονικά.
Που αναζητούν την ταυτότητά τους, και συνάμα την ευτυχία, στην υπέρμετρη κατανάλωση φαγητού, στις βαρύγδουπες επιστημονικές αναζητήσεις, στην εμμονή στις ακραίες αντιλήψεις περί υπεροχής της ελληνικής φυλής, όπως προβάλλονται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια, στις γελοίες τηλεοπτικές διαφημίσεις, στην επίκληση ηρωικών πράξεων από απόντες ψευτοδιανοούμενους, στα ανούσια τηλεοπτικά σήριαλ, στις κενές περιεχομένου συνεντεύξεις ατάλαντων καλλιτεχνών, στους μεγαλόσχημους παράγοντες της Νεοελληνικής πραγματικότητας, στην υστερία, στην τρέλα, στον κυνισμό.

Κι ακόμα, στις προδιαγραφές μιας ζωής που αποφασίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους, πριν ακόμη αυτά να γεννηθούν. Με τους τιμωρημένους Έλληνες να προσκρούουν συνεχώς στο τέρας της γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου.
Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ισοπεδωμένες, η χώρα έχει ξεπουληθεί και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων έχει υποταχθεί στην ανάγκη της επιβίωσης.
Επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα το έργο αυτό, αποτέλεσε πρόκληση για τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου ‘’Η αυλαία’’ να το παρουσιάσει.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία : Μαρία Καλλιαμβάκου

Ηθοποιοί: (αλφαβητικά)

Gerard van Hattem
Αντώνης Αλεξάκης
Ελένη Ζαρκαδούλα
Ανθή Κολεμένου
Αναστασία Λουκοπούλου
Βάσω Μπεζαϊτη
Ηρακλής Μπεζαϊτης
Νίκος Νούλας
Λάμπρος Ξύτσας
Γιώτα Πολιτοπούλου

Μουσική : Γιώργος Γκέκας
Σκηνικά : Λάμπρος Ξύτσας
Εικαστική επιμέλεια αφίσας : Χρήστος Φραντζόλας

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...