Το Έτος Καβάφη γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το Έτος Καβάφη γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Με διεθνή επιστημονικά συμπόσια, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σκοπεύει να τιμήσει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Καβάφη. Το 2013, έχει ανακηρυχθεί από την πολιτεία ως το έτος Καβάφη με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και τα 80 από τον θάνατο του.

Οι εκδηλώσεις στους Δελφούς θα διαρκέσουν από τις 4 έως τις 31 Ιουλίου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το διεθνές συμπόσιο “Κωνσταντίνος Καβάφης, Ελληνικός και Οικουμενικός” στο οποίο θα συμμετάσχει πλειάδα μελετητών του Καβάφη και μεταξύ άλλων η Diana Haas, ο Δημήτρης Μαρωνίτης, η Paola Maria Minucci, η Μαρία Ρώτα, και ο Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση Ελλήνων και ξένων εικαστικών που τιτλοφορείται “Άσπρα λουλούδια ως ταίριαζαν πολύ”, προβολή της ταινίας του Πάνου Κυπαρίσση “Ο βυζαντινός Καβάφης” και συναυλία με έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σολίστ την Φωτεινή Δάρρα, που έχει τίτλο “Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματά των”.

Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων στους Δελφούς θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και στην Αθήνα, από τις 19 Ιουνίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, με γενικό τίτλο: “Με Μουσικές Εξαίσιες, Με φωνές – 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη”, που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και παραστάσεις (performances), εικαστική έκθεση, έκθεση ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού, video art, επιστημονική ημερίδα και καλλιτεχνικές δράσεις με νέους δημιουργούς (βραδιές ποίησης, αφηγηματικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις), οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον Εθνικό Κήπο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, στο Θέατρο ΑΤΤΙΣ και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως διαβάσαμε στο metrogreece.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...