Το αεροσκάφος συνετρίβη επειδή ξέμεινε από καύσιμα

ΠΕΤΟΥΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ «ΑΔΕΙΕΣ» ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ 

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις ευθύνες της τραγωδίας.

Η έλλειψη καυσίμων φαίνεται πως ήταν η αιτία του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία.

Οι κολομβιανές αρχές διαθέτουν ενδείξεις ότι το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε και συνετρίβη στην Κολομβία έμεινε από καύσιμα την ώρα που προσπαθούσε να προσγειωθεί.  

Από την ανάλυση του μαύρου κουτιού, αποκαλύφθηκε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους προειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου ότι τα καύσιμα εξαντλούνταν και ότι το αεροπλάνο βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα», ακούγεται η φωνή του Βολιβιανού κυβερνήτη Μιγκέλ Κουιρόγκα την ώρα που απευθύνεται προς το πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μεντελίν σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία», προσθέτει εναγωνίως, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης.

Όσα αναφέρονται στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο συμπίπτουν με τη μαρτυρία του συγκυβερνήτη ενός αεροσκάφους της εταιρείας Avianca που πετούσε σε κοντινή απόσταση. Ο συγκυβερνήτης άκουσε στον ασύρματο το αεροσκάφος της LAMIA να προειδοποιεί ότι δεν έχει πλέον καύσιμα και πρέπει να προσγειωθεί.

«Το αεροσκάφος πέρασε πάνω από το σπίτι μου, αλλά δεν έκανε θόρυβο. Η μηχανή πρέπει να είχε σταματήσει να λειτουργεί», δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νάνσι Μουνιόζ.

«Βοήθεια, βοήθεια… Βοηθήστε μας να φθάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης… Βοήθεια, βοήθεια. Κατόπιν όλα τελείωσαν… Όλοι αρχίσαμε να κλαίμε», περιέγραψε ο Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκούι, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πιλότου του τραγικού αεροσκάφους, όπως καταγράφθηκαν σε μια ηχογράφηση που επίσης μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ένας από τους έξι επιζώντες, ο Βολιβιανός τεχνικός της πτήσης Έρβιν Τουμίρι, δήλωσε ότι σώθηκε, καθώς ακολούθησε πιστά τις οδηγίες ασφαλείας, ενώ οι άλλοι πανικοβλήθηκαν.

«Πολλοί επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ουρλιάζουν», είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol της Κολομβίας.

«Εγώ έβαλα την τσάντα μου μεταξύ των ποδιών μου και πήρα την θέση εμβρύου όπως συστήνεται», ανέφερε ακόμα ο Βολιβιανός τεχνικός.

Ερευνητές από την Βραζιλία συμμετέχουν στις έρευνες που επικεντρώνονται στα δύο μαύρα κουτιά. Η Βολιβία όπου εδρεύει η εταιρεία LAMIA και η Βρετανία επίσης έστειλαν ειδικούς να βοηθήσουν.

Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση

Είχε εφοδιαστεί με καύσιμα για πτήση τεσσάρων ωρών αλλά βρισκόταν στον αέρα για 4 ώρες και 20 λεπτά πριν τη συντριβή του.

Είκοσι λεπτά μόνο με τις αναθυμιάσεις πετούσε το αεροσκάφος της LAMIA Airlines που συνετρίβη σε βουνό στην Κολομβία όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πτήση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία το αεροσκάφος είχε εφοδιαστεί για πτήση διάρκειας τεσσάρων ωρών αλλά είχε συμπληρώσει τέσσερις ώρες και είκοσι λεπτά στον αέρα πριν τη συντριβή του και επομένως για το διάστημα αυτό πετούσε με ό,τι αποθέματα είχε στις εφεδρικές του δεξαμενές.

Το στοιχείο αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των τελευταίων δραματικών λεπτών της πτήσης και τις συνομιλίες που είχε ο πιλότος, Μιγκέλ Κουιρόγκα, με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου στο Μεντεγίν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...