Το αθλητικό γόητρο της Ναυπακτίας στις πλάτες ενός δεκαεπτάχρονου! Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Φούντας στη πρώτη του διεθνή συμμετοχή.

bb

Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Φούντας στην πρώτη του διεθνή εμφάνιση με την Εθνική Ομάδα Παίδων στο δρόμο 2000μ. Στίπλ!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Λευκωσία, στο  Στάδιο Γ.Σ.Π. Παγκύπρια, η πρώτη μέρα (Τετάρτη 18/7/2012) της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου Παίδων – Κορασίδων Ελλάδας – Κύπρου με τη συμμετοχή 152 αθλητών/τριών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στους παραπάνω αγώνες έλαβε μέρος, για πρώτη φορά στα χρονικά, αθλητής από σωματείο της πόλης μας και συγκεκριμένα από τον Ναυπακτιακό Γυμναστικό Σύλλογο, ο Χρήστος Φούντας του Νικολάου, μαθητής του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, κατέλαβε την 3η θέση  στον τελικό του αγώνα δρόμου 2000μ. Στιπλ.

Στιπλ με επίδοση 6΄46΄΄86,.

Για τον Χρήστο αυτή είναι η πιο σημαντική αγωνιστική επιτυχία της τρέχουσας περιόδου. Η τελική κατάταξη στον αγώνα έχει ως εξής:

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΧΩΡΑ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΕΠΙΔΟΣΗ

ΧΡ. Φ. Φ.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣΕΛΛΑΔΑ

1

6.14.80

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΚΥΠΡΟΣ

2

6.43.54

ΦΟΥΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣΕΛΛΑΔΑ

3

6.46.86

ΚΑΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟΣΚΥΠΡΟΣ

4

7.03.06

 

 

Η πορεία του Χρήστου Φούντα, ο οποίος μόλις πριν δυόμιση χρόνια ξεκίνησε να προπονείται συστηματικά με τούς Δρόμους ημιαντοχής και αντοχής, υπόσχεται και άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν πάνω από όλα στον ίδιο και στους γονείς του αλλά και στην Διοίκηση του Ναυπακτιακού Γ.Σ. και στον προπονητή του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Νίκο Μελίστα.

Το γεγονός ότι αθλητής στίβου σωματείου της πόλης μας κατορθώνει, γυμναζόμενος στον επιεικώς απαράδεκτο προπονητικό και ανύπαρκτο αγωνιστικό χώρο του «Παπαχαραλάμπειου» Εθνικού Σταδίου,  όχι μόνο να κληθεί στην Εθνική Ομάδα της πατρίδας μας αλλά και να ανέβει στο βάθρο των νικητών, αν μη τι άλλο, πρέπει να ωθήσει τους υπεύθυνους της ανάπτυξης του αθλητισμού της πόλης μας να στηρίξουν ηθικά και υλικά την προσπάθεια της Διοίκησης του Ναυπακτιακού Γ.Σ. για μόνιμη και σταθερή ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στον τόπο μας, έστω και υπό τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, καταβάλλοντας αποτελεσματικές προσπάθειες για την δημιουργία σύγχρονων υποδομών στίβου, τέτοιων που να επιτρέπουν στο παρόν και το μέλλον ανάλογες επιτυχίες, όχι μόνο για τον Χρήστο Φούντα, αλλά και για κάθε ταλαντούχο παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με το στίβο, το μοναδικό, τη στιγμή αυτή, άθλημα που προβάλει την Ναύπακτο τόσο πανελλαδικά όσο και διεθνώς.

 

 


Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...