Το Αρσάκειο σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων

bb

Erasmus+: Gamified Career Guidance

Promoting Meaningful and Participative Career

Construction and Vocational Development through a Gamified Digital Platform

Σε μία εποχή υψηλών απαιτήσεων, απρόβλεπτων εξελίξεων και έντονων κοινωνικοοικονομικών μεταβολών, ο επαγγελματικός προσανατολισμός στους νέους αποτελεί επιτακτική διεργασία.

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, αναγνωρίζοντας τη σημασία της κατάλληλης επιλογής αντικειμένου σπουδών η οποία θα εξασφαλίζει στους νέους μία λαμπρή επαγγελματική πορεία, συμμετέχει μαζί με άλλους εννέα εκπαιδευτικούς οργανισμούς (Πανεπιστήμια και Σχολεία) από την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Ελλάδα σε ένα τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με το ακρωνύμιο G-Guidance που ως σκοπό έχει:

α) το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της ανάγκης υλοποίησης ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού.

β) την εκπαίδευση και υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων, σχολικών ψυχολόγων σχετικά με τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας ως εργαλείο  για να συμμετέχουν ενεργά και να συμβάλλουν στην επαγγελματική καθοδήγηση των νέων.

γ) τη δημιουργία μιας ανοιχτής βάσης δεδομένων (π.χ. συνεντεύξεις) με τη χρήση υψηλής ποιότητας πολυμέσων που θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αξιοποιούν τα δεδομένα και να αντλούν τις κατάλληλες πληροφορίες για τις μελλοντικές τους επιλογές.

Σε αυτή τη φάση του προγράμματος, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και με παιδαγωγική ομάδα τους εκπαιδευτικούς Εμμανουήλ Πετράκη (Φυσικός PhD, Διευθυντής του Αρσακείου ΓΕΛ Πατρών), Νικόλαο Γιαννακόπουλο (Χημικός MSc-Med), Χρήστο Ζώτο (Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής), Κασσιανή Ελευθεριάδη (καθηγήτρια Αγγλικών), Αλέξανδρο Λάσκαρη (Κοινωνιολόγος/Οικονομολόγος) και το Εργαστήριο «Software and Human – Computer Interaction” του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Μ. Ξένο, ολοκλήρωσε τις συνεντεύξεις των επαγγελματικών εκπροσώπων διαφόρων επαγγελματικών πεδίων όπως:

  1. Καρδαμάκης Δημήτριος – Ογκολόγος (Καθηγητής Ογκολογίας και Κοσμήτορας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών)
  2. Γουρζής Φίλιππος – Ψυχίατρος (Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών)
  3. Δούρος Θεόδωρος – Επιχειρηματίας Μόδας (Ιδιοκτήτης της εταιρείας DUR)
  4. Παπαδόπουλος Παναγιώτης – Φαρμακοποιός (Ιδιοκτήτης του Online Φαρμακείου www.pharmacy4u.gr)
  5. Παναρέτου Ιωάννης – Μηχανικός Λογισμικού (Συνιδρυτής της εταιρείας Optionsnet και Επικεφαλής του Project Sammy)
  6. Μουστάκας Κωνσταντίνος – Βιοτεχνολόγος (Διευθυντής του εργαστηρίου Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας και Τεχνολογίας Πληροφορίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βιοϊατρική Μηχανική του Πανεπιστημίου Πατρών)
  7. Θωμόπουλος Κωνσταντίνος – Διευθυντής Ξενοδοχείου (Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Galaxy)
  8. Ζαχαράτος Γρηγόρης – Πολιτικός Μηχανικός
  9. Στεργίου Σπυρίδων – Ιδιοκτήτης Καταστήματος Εστίασης (Ιδιοκτήτης του Εστιατορίου Ναύτ-οικο)
  10. Ψαθογιαννάκης Νίκος – Φωτογράφος

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των εταίρων (7 Ιουλίου 2020) συζητήθηκαν:

  • Η επισκόπηση της μέχρι τώρα εξέλιξης του προγράμματος
  • Ο προγραμματισμός επόμενων δράσεων και κατανομής εργασιών
  • Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID -19 στην εξέλιξη του προγράμματος
  • Οι τροποποιήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς και σχετικό υλικό αναρτάται στην ιστοσελίδα https://g-guidance.eu/, η οποία συνέχεια ανανεώνεται.

Ο Διευθυντής

του Αρσακείου ΓΕΛ Πατρών

Εμμανουήλ Πετράκης

Φυσικός PhD

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...