Τον περασμένο Μάιο, 17 σπουδαστές και σπουδάστριες των ειδικοτήτων «Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, ταξίδεψαν στο Μιλάνο της Ιταλίας στα πλαίσια προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, για να κάνουν πρακτική άσκηση πάνω στην ειδικότητά τους.

Έτσι, 10 σπουδάστριες Αισθητικής και 7 σπουδαστές και σπουδάστριες Μαγειρικής, εργάστηκαν σε κέντρα αισθητικής και σε εστιατόρια του Μιλάνου αντίστοιχα. Το ταξίδι είχε διάρκεια 15 ημέρες, από τις 15 έως τις 30 Μαΐου, και έδωσε τη δυνατότητα στις σπουδάστριες και στους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ να έρθουν σε άμεση επαφή με ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας του επαγγελματικού τους τομέα.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τις 12 έως τις 19 του περασμένου Ιουνίου, το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ στη Δρέσδη της Γερμανίας. Έτσι, 6 εκπαιδευτές και διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ, συμμετείχαν σε επιμόρφωση που αφορούσε το διττό σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης που εφαρμόζει η Γερμανία στις επαγγελματικές της σχολές. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος, εκτός από τη θεωρητική εκπαίδευση, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε σχολές επαγγελματικής κατάρτισης στη Δρέσδη και γνώρισαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και τις εξαιρετικές υποδομές τους.

Όλοι οι σπουδαστές και εκπαιδευτές, αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες και εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, γεγονός που δίνει περαιτέρω ώθηση στο ΙΕΚ Ναυπάκτου να οργανώσει νέα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ στο μέλλον.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...