Το εργασιακό στρες επηρεάζει αρνητικά τη γυναικεία καρδιά

Το εργασιακό στρες επηρεάζει αρνητικά τη γυναικεία καρδιά
Γυναίκες που εργάζονται σε απαιτητικές δουλειές που παρέχουν λίγες ευκαιρίες για λήψη αποφάσεων ή χρήση της δημιουργικότητας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 22.000 γυναικών σε διάστημα 10 ετών όσον αφορά το εργασιακό στρες, την εργασιακή ανασφάλεια και άλλες πληροφορίες υγείας και τρόπου ζωής. Οι περισσότερες ήταν επαγγελματίες υγείας. Η μέση ηλικία τους ήταν 57 ετών και απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με το ρυθμό δουλειάς, το πόσο σκληρά εργάζονταν και σε ποια έκταση είχαν να αντιμετωπίσουν αντικρουόμενες απαιτήσεις.

Έχοντας λάβει υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, η φυλή και το εισόδημα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες με υψηλό στρες στην εργασία είχαν 38% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά συμβάντα, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, εγχείρηση καρδιάς για τον καθαρισμό των αρτηριών ή θάνατο. Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ήταν 70% υψηλότερος, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE.

Οι ερευνητές του Brigham and Women’s Hospital, αναφέρουν ότι γυναίκες με απασχόληση υψηλού στρες που επίσης είχαν αρκετό έλεγχο στην εργασία τους, όπως γιατροί, νοσηλεύτριες, δασκάλες και διευθύντριες, είχαν επίσης υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Η Dr. Michelle Albert, δήλωσε ότι προηγούμενες μακροχρόνιες έρευνες για το εργασιακό στρες, που ορίζεται από το συνδυασμό ψυχολογικών απαιτήσεων και ελέγχου στην εργασία και κίνδυνο για το καρδιαγγειακό, έχουν εστιάσει κυρίως στους άντρες και σε πιο περιορισμένη ομάδα καρδιαγγειακών καταστάσεων.

Η Albert εξήγησε ότι η έρευνα δείχνει ότι το υψηλό εργασιακό στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. Υπάρχουν άμεσες και μακροχρόνιες καρδιαγγειακές επιπτώσεις του εργασιακού άγχους στις γυναίκες και είναι σημαντικό να προσέχουν το εργασιακό στρες.

Αν και οι ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ του εργασιακού στρες και της καρδιακής προσβολής, δεν απέδειξαν ότι υπάρχει αιτιατή σχέση μεταξύ του πρώτου και της καρδιακής προσβολής ή άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων.
iatronet.gr

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...