Το Ισραήλ θα στείλει  φωτιά και σίδερο 

Σοκ, σε όλο τον πλανήτη, η τρομακτικών διαστάσεων επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον του πανίσχυρου, όπως πιστεύαμε όλοι, Ισραήλ.   Ως αποτέλεσμα του κτυπήματος χάθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες. Εάν έχουν ίχνος αλήθειας οι ισχυρισμοί για τους σφαγιασμούς γυναικοπαίδων, αυτοί που εκτέλεσαν τα εγκλήματα, ΔΕΝ είναι άνθρωποι. Πως μπορεί να σφαγιάζονται παιδάκια; Πρόκειται για φρικτά εγκλήματα πολέμου, τα οποία πρέπει να τιμωρηθούν στον ύψιστο βαθμό.

Και θα υπερτόνιζα τα παραπάνω όποιος και αν ήταν ο ένοχος. Δεν χαρίστηκα ποτέ στο Ισραήλ. Αλλά, σε τούτη την περίπτωση, το Εβραϊκό Κράτος είναι το μεγάλο θύμα. Δέχθηκε άνανδρη και ασύμμετρη επίθεση και η όποια αντίδραση του είναι δυστυχως δικαιολογημένη. Η συντριπτική πλειοψηφια των Παλαιστινίων είναι και αυτοί θύματα της Χαμάς.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αντίδραση του Εβραϊκού Κράτους θα περιλαμβάνει φωτιά και σίδερο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καν τις συνέπειες. Αλλά η οργή των Εβραίων είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα η Λωρίδα της Γάζας θα είναι σεληνιακό τοπίο την επόμενη ημέρα. Και το καταγράφουμε διότι είναι γνωστός ο τρόπος αντίδρασης των Ισραηλινών, όταν πιστεύουν πως είναι τα θύματα. Δεν αφήνουν ούτε πουλί να πετάξει στο θέατρο των επιχειρήσεων… Συμφωνούμε με αυτό; Φυσικά όχι.

Το καλύτερο για όλους θα ήταν να έχουμε επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Πριν από την τρομακτική επίθεση. Αλλά αυτό -με τα σημερινά δεδομένα- δεν θα συμβεί. Ούτε η Χαμάς το θέλει, και πολύ περισσότερο το πληγωμένο Ισραήλ.

Τα μέλη της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» μόνο μία λέξη έχουν στο μυαλό τους: ΕΚΔΙΚΗΣΗ, τίποτα άλλο. Οπότε ας ετοιμαστούμε για αναταράξεις που θα προκαλέσουν παγκόσμιο πολιτικο-διπλωματικό» σεισμό. Το Εβραϊκό Κράτος μετρά τους φίλους του. Επειδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το θύμα κέρδισε μία απρόσμενη υποστήριξη και γνήσια συμπαράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.  Μόνο η Χαμάς μπορούσε να δώσει τόσο μεγάλο …δώρο στο Ισραήλ. Ομιλούμε για μία «νέα κατάσταση πραγμάτων, όπου ξεχώρισαν, οι «δυνάμεις του καλού» και οι παρανοϊκοί τρομοκράτες.  

Η Κύπρος και η Ελλάδα τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή υπέρ του Εβραϊκού Κράτους καταδικάζοντας και την πράξη και τους ηγέτες της Χαμάς που …κατοικοεδρεύουν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Καλώς έπραξαν, απέναντι σε ένα παρανοϊκό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραμένει επιτήδειος ουδέτερος για να αποκομίσει πάλι οικονομικά και άλλα οφέλη.  Όμως γι’ αυτό ευθύνονται απόλυτα οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί εταίροι τους, διότι επιτρέπουν -ενώ δολοφονούνται γυναικόπαιδα στο Ισραήλ και το συριακό Κουρδιστάν- στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας να τους προσβάλει και να επιλέγει τους αυταρχικούς της γης. Και εσχάτως αποκτήσαμε πολλούς τέτοιους και στην Ευρώπη.  Ο Ερντογάν εξύβρισε ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και έδειξε τον αντισημιτισμό του και την απέχθεια στο Ισραήλ σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για το Εβραϊκό Κράτος, που υποτίθεται τάχθηκε να προστατεύει η Ουάσιγκτον. Ε, και; θα πείτε και θα έχετε δίκιο.

Δεν τρέχει τίποτα για τους Δυτικούς. Φανταστήκατε τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα και η Κύπρος, είχαν κάνει το ένα τοις εκατό των αθλιοτήτων της κατοχικής δύναμης; Οι Αμερικανοί θα είχαν πέσει να «φάνε» τις δύο κυβερνήσεις, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Χριστοδουλίδη. Όμως, τα ψέματα έχουν τελειώσει για  την Αμερική, η οποία με τη στάση της προσβάλλει τους πραγματικούς και γνήσιους συμμάχους της.

Σε τούτη την άνευ προηγουμένου σύγκρουση, θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Θεωρώ ότι η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν επιλέξει την ορθή πλευρά της Ιστορίας, αλλά πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στη σχέση τους με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αν και δεν έχουν ιδιαίτερες συμπάθειες για τα αφεντικά της Χαμάς, τους Μουλάδες του Ιράν, μπορεί να αντιδράσουν περίεργα σε μία ξεκάθαρη υποστήριξη στο Εβραϊκό Κράτος. Θα απαιτηθούν καθαρές κουβέντες. Τέλος πάντων, δεν πρέπει να κρατούν, οι δύο χώρες μας, δύο σχοινιά, όπως κάνει η Τουρκία. Αλλά είναι απαραίτητο να τονιστεί σε όλους τους τόνους και προς όλες τις πλευρές, ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους: ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζονται με υποτιμητικό τρόπο και πάντα με το αν θα ενοχληθεί η όχι, η Τουρκία.

          Καλλιγάς Κ. Ανδρέας•••

•••Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...