Το ιστορικό μουσικό κλαμπ CBGB του Μανχάταν γίνεται ταινία

Το ιστορικό μουσικό κλαμπ CBGB του Μανχάταν γίνεται ταινία
Από την Πάτι Σμιθ μέχρι τους Police οι διάσημοι θαμώνες του…

Ένα από τα πλέον διάσημα κλαμπ της Νέας Υόρκης γίνεται ο πρωταγωνιστής σε κινηματογραφική ταινία.Το CBGB (Country, BlueGrass, and Blues) ήταν το σύμβολο της αμερικανικής πανκ και αντεργκράουντ ροκ εν ρολ μουσικής από το 1973, όταν δημιουργήθηκε από τον Χίλι Κρίσταλ.

Πολλά γνωστά ονόματα ξεκίνησαν από εκεί τη μουσική τους διαδρομή ή έγιναν διάσημοι, χάρις στη συμβολή του. Ανάμεσά τους ήταν οι Ramones, οι Blondie, οι Talking Heads και οι Television. Στους μόνιμους θαμώνες του, συναντάμε την Πάτι Σμιθ, τους Police και τους Misfits.

Μετά από συνολικά 33 χρόνια έντονης μουσικής παρουσίας, το CBGB έκλεισε το 2006. Η Νέα Υόρκη έμελλε να χάσει ένα από τα πλέον δημοφιλή σύμβολά της. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το euronews, όλοι θυμούνται κάποια συναυλία που απόλαυσαν στους χώρους του, καθώς ήταν το σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής, ο ναός της ανεξάρτητης μουσικής του Μανχάταν.

Το φιλμ καταγράφει όλη την ιστορία του μουσικού αυτού χώρου, από την ίδρυση μέχρι το κλείσιμό του, ακολουθώντας τα βήματα του δημιουργού του, Χίλι Κρίσταλ, τον οποίο υποδύεται ο Άλαν Ρίκμαν.Η ταινία CBGB βγήκε στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 11 Οκτωβρίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...