Το κινητό τηλέφωνο έγινε… σαράντα χρονών!

Το κινητό τηλέφωνο έγινε... σαράντα χρονών!
Ο Μάρτιν Κούπερ, μηχανικός της Motorola, κάλεσε έναν συνάδελφό του σε ανταγωνιστική εταιρεία και του ανακοίνωσε ότι μιλάει από ένα πραγματικό κινητό τηλέφωνο.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το κινητό τηλέφωνο έγινε, μαζί με τον υπολογιστή το σύμβολο αλλά και το μέσο της πληροφορικής επανάστασης. Σε έρευνα του 2012 από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών καταγράφηκε ότι υπήρχαν 6 δισεκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο πληθυσμός του πλανήτη ήταν κοντά στα 7 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Μάικ Σορτ, αντιπρόεδρο της Telefonica Europe, «μέσα σε 40 χρόνια περάσαμε από το κινητό ως εργαλείο του επιχειρηματία, στην απόλυτη εμπορευματοποίησή του και την ολική διασύνδεσή του με το Διαδίκτυο. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρξουν μία ακόμη μεγαλύτερη γκάμα συσκευών, αρκετές από τις οποίες θα φοριούνται. Ήδη, έχουμε περάσει στα γυαλιά. Έρχονται τα έξυπνα ρολόγια ενώ υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στην ιατρική».

Ο Μάρτιν Κούπερ είναι πλέον 85 ετών και σε συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC, είχε αναφέρει: «Οραματιζόμασταν ότι μία ημέρα το τηλέφωνο θα ήταν τόσο μικρό που θα μπορούσες να το κρεμάς στο αυτί σου ή να εισέρχεται κάτω από το δέρμα».

Όπως ανέφερε, η σύλληψη του κινητού τηλεφώνου έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν η AT&T δημιούργησε το τηλέφωνο αυτοκινήτου. «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι, το οποίο να μην έχει ως σημείο αναφοράς ένα μέρος, ένα σπίτι, αλλά ένα πρόσωπο. Με ευχαριστεί πολύ να έχω έναν μικρό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, καθώς τα κινητά κάνουν πραγματικά καλύτερη τη ζωή του ανθρώπου.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...