Το μήνυμα της Αλεξίας Χαρακίδα για το Πάσχα

To φετινό Πάσχα είναι κάπως διαφορετικό και ιδιαίτερο για όλους μας. Προσαρμοσμένο στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας. Οι περισσότεροι από εμάς διαφορετικά το είχαμε στο μυαλό μας.Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια δεν θα βρεθούμε μαζί με συγγενείς και φίλους γύρο από το γιορτινό τραπέζι ούτε θα ταξιδέψουμε στο χωριό μας ή στην πόλη που μεγαλώσαμε,ούτε σε άλλα μέρη της Ελλάδας.Δεν θα τηρήσουμε όλες τις παραδόσεις .Η Μεγάλη εβδομάδα φαντάζει δύσκολη και περίεργη χωρίς να πηγαίνουμε στις εκκλησίες.Είναι αλήθεια πως όλοι έχουμε κουραστεί.Είναι ψυχοφθόρο  το να καθόμαστε στον καναπέ , να μην κάνουμε τίποτα και να βυθιζόμαστε στο χάος των σκέψεών μας.Κι όλο αυτό γίνεται ακόμη πιο επώδυνο όταν σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα,την αβεβαιότητα, την δουλεία μας , την υγεία μας. Ωστόσο,το μήνυμα της Ανάστασης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…


Το Πάσχα και ιδιαίτερα η Ανάσταση του Χριστού θεωρείται ως η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανισμού, συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής επί του θανάτου,στην προκειμένη περίπτωση την νίκη μας απέναντι στον κορονοιό .Όλος ο πλανήτης αυτή την στιγμή δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοιού που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.Καταλαβαίνουμε ,λοιπόν πως τίποτε πια δεν είναι  δεδομένο.Η Ελλάδα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, κινείται αποφασιστικά και συντονισμένα. Η χώρα μας  αποτελεί φωτεινό «φάρο» για τις ευρωπαϊκές χώρες στη «μάχη» κατά του κορονοϊού για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία.Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν.Μένουμε σπίτι για να μείνουμε ασφάλεις.Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι.Η τεχνολογία είναι συμμαχός μας . Μπορούμε λοιπόν να την αξιοποιήσουμε και να φροντίσουμε μέσω βιντεοκλήσεων να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εξάλλου τα συναισθήματα είναι ισχυρότερα από τις αποστάσεις.Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι η υγεία μας .Δίχως αυτή τίποτα δεν έχει ουσία.Μένουμε σπίτι και προσέχουμε για να μπορέσουμε σε λίγο καιρό να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα , τους φίλους,τους συγγενείς μας!Μένουμε σπίτι για να βγούμε νικητές από αυτή την δοκιμασία!Η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη με στόχο να μετρήσουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η περίοδος αυτή για όλους είναι δύσκολη και θα πρέπει να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης και να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας .Θα αναφερθώ στα λόγια του Ν.Καζαντζάκη  «Κάθε άνθρωπος,άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου,σηκώνει τον Σταυρό του κι ανεβαίνει τον Γολγοθά του.Πολλοί,οι πιο πολλοί,φτάνουν στο πρώτο,στο δεύτερο σκαλοπάτι,λαχανιάζουν,σωριάζονται στη μέση της πορείας και δεν φτάνουν στην κορυφή του Γολγοθά-θέλω να πω στην κορυφή του χρέους τους-να σταυρωθούν,ν΄αναστηθούν και να σώσουν την ψυχή τους.Λιποψυχούν,φοβούνται να σταυρωθούν και δεν ξέρουν πως η Σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της Ανάστασης!!!Άλλον δεν έχει…»

Εύχομαι αυτό το Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την λύτρωση στις ψυχές όλων μας! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!Υγεία σε ολο τον κοσμο!!

Αλεξία Χαρακίδα, Τομεάρχης Έρευνας κ Καινοτομίας ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νίας,
Υπεύθυνη Επικοινωνίας Εμπορίου κ Βιομηχανίας ΟΝΝΕΔ,Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιογράφος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...