Το μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για την 25η Μαρτίου

Δελτίο Τύπου

Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μία μνημειώδης στιγμή του Ελληνικού Κράτους που θα μας γεμίζει υπερηφάνεια. Για πολλούς φάνταζε μία παράτολμη πράξη,μαλλά το αδάμαστο ελληνικό πνεύμα, η ανδρεία, η πίστη και το θάρρος των προγόνων μας, έφερε την πολυπόθητη ελευθερία ύστερα από 400 χρόνια υποδούλωσης.  Με οδηγό λοιπόν την αυτοθυσία και την γενναιότητα των προγόνων μας οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και άξιοι συνεχιστές  των ιδανικών τους. Το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας οφείλουμε να το διαφυλάττουμε και να μην το θεωρήσουμε ποτέ δεδομένο.

Ωστόσο, σήμερα βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, καθώς στην επιθυμία μας να εκφράσουμε επίσημα με κατάθεση στεφάνου μέσω των αντιπροσωπειών μας ως ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας τον σεβασμό μας στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, στον αγώνα και στις θυσίες τους για την ελευθερία μας λάβαμε αρνητική απάντηση από κάποιες τοπικές διοικήσεις. Το να αποτίει κανείς φόρο τιμής στους ήρωες, στους αγώνες που έδωσαν και στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν από πότε χρωματίζεται πολιτικά και αποκλείει την ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας από την κατάθεση στεφάνου;  Η Ελληνική Επανάσταση διαπνεόταν από την επιθυμία για ελευθερία. Ελευθερία εθνική αλλά και  έκφρασης. Τέτοιες συμπεριφορές όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο και ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθούν. Οι νέοι ως το δυναμικό κομμάτι μιας κοινωνίας θα πρέπει να ενθαρρύνονται σε πρωτοβουλίες. Η κατάθεση λοιπόν στεφάνου από τους νέους διαπλάθει τα ορθά πρότυπα  και διδάσκει την ένδοξη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αγρινίου και την τοπική Διοίκηση για την άμεση ανταπόκριση στην πρόθεση μας να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...