“Το Μουσείο της Σελήνης”, με την υπογραφή της NASA (ΒΙΝΤΕΟ)

“Το Μουσείο της Σελήνης”, με την υπογραφή της NASA (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γιγάντια σελήνη είναι μια λεπτομερής εικόνα της επιφάνειας της σελήνης από τη NASA, σε κλίμακα 1 προς 500.000. Σε κάθε εκατοστό της εσωτερικά φωτισμένης επιφάνειας της σφαίρας αναπαρίστανται 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας του δορυφόρου της Γης.

Μέχρι στιγμής, «Το Μουσείο της Σελήνης» έχει επισκεφθεί πολλά μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Ωκεανίας. Έχει εκτεθεί, μεταξύ άλλων, στη Ρεν της Γαλλίας (στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Les Tombées de la Nuit»), στο Δελχί την πρωτεύουσα της Ινδίας, στον καθεδρικό ναό του Λέστερ της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της Βρετανικής Εβδομάδας Επιστήμης, στη Γάνδη του Βελγίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτός, στην Mackintosh Church at Queen’s Cross στη Γλασκόβη της Σκωτίας, στο αββαείο Τίντερν στην Ουαλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Wye Valley River, στον αγγλικανικό καθεδρικό του Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της ρεγκάτας των ιστιοφορικών με ψηλά κατάρτια. Αυτές τις ημέρες, είναι τοποθετημένο στο Water Cube στο Πεκίνο.

 «Από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας, η σελήνη έχει παίξει τον ρόλο του «πολιτιστικού καθρέφτη» των πιστεύω μας, του πώς κατανοούμε και των τρόπων με τους οποίους βλέπουμε τα πράγματα» σημειώνεται στο site του πρότζεκτ.

«Το Μουσείο της Σελήνης» μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε και να στοχαστούμε πάνω στις πολιτιστικές ομοιότητες και διαφορές σε όλο τον κόσμο. Αναλόγως του πού παρουσιάζεται το έργο τέχνης, το νόημά του και η ερμηνεία του αλλάζουν. 

fromon .

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345480-To-Moyseio-tes-Selenes-me-ten-ypographe-tes-NASA-BINTEO ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...