Το μωρό της δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει. Δείτε τι βρήκαν στον λαιμό του όταν πήγαν στο νοσοκομείο! (Εικόνες & Βίντεο)

Το μωρό της δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει. Δείτε τι βρήκαν στον λαιμό του όταν πήγαν στο νοσοκομείο! (Εικόνες & Βίντεο)

μωρό ρολόι

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν να είναι αργά…

Αν και φαίνεται παράξενο, ένα μωρό παραλίγο να πεθάνει αφού κατάπιε… ένα ρολόι χειρός. Όπως αναφέρεται, οι γονείς του παρατήρησαν ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει, όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Χάρη στους γιατρούς και την άμεση επέμβασή τους, το μωρό έζησε, αφού αφαίρεσαν από το λαιμό του το αντικείμενο αυτό.

ti-ebgalan-4343543 1

Ευτυχώς δεν θα μείνει μόνιμη βλάβη στο λαιμό του μωρού ή στα πνευμόνια του και οι γονείς είναι πραγματικά ανακουφισμένοι.

Το περιστατικό αυτό πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι τα μωρά μπορούν να πνιγούν πρακτικά με το οτιδήποτε.

Σύμφωνα με επιστήμονες, είναι μία πολύ συνηθισμένη αιτία σε θανάτους και τραυματισμούς βρεφών, όπως αναφέρει το athensmagazine. Τα βρέφη πολύ συχνά αδυνατούν να καταπιούν την τροφή τους ή ακόμα και αντικείμενα που βάζουν στο στόμα τους, όπως ένα ρολόι στο περιστατικό αυτό.

ti-ebgalan-4343543 2

Σε παρόμοια περίπτωση οι ειδικοί συνιστούν τα εξής βήματα για να σώσετε τη ζωή του μωρού σας όταν το βλέπετε να πνίγεται και να μην μπορεί να αναπνεύσει:

Βάλτε το μωρό μπρούμυτα μπροστά σας. Χρησιμοποιήστε το μηρό σας για στήριξη. Κρατήστε το στήθος του μωρού στο χέρι σας και το σαγόνι του με τα δάχτυλά σας. Γύρτε το κεφάλι του μωρού προς τα κάτω, πιο χαμηλά από το σώμα του.

Κάντε 5 γρήγορα, δυνατά χτυπήματα στην ωμοπλάτη του, με την παλάμη του ελεύθερου χεριού σας.

Άμα το αντικείμενο δεν έχει βγει μετά από 5 χτυπήματα, γυρίστε το ανάσκελα. Κρατήστε το κεφάλι του. Βάλτε τα δύο δάχτυλά σας στη μέση του στήθους του. Κάντε 5 δυνατά χτυπήματα προς τα κάτω, συμπιέζοντας αρκετά το στήθος του.

Επαναλάβετε πρώτα μπρούμυτα και μετά ανάσκελα, μέχρι το αντικείμενο που έχει κολλήσει να βγει ή μέχρι το μωρό να λιποθυμήσει.

ti-ebgalan-4343543 3

Εάν το μωρό σας λιποθυμήσει καλέστε άμεσα ασθενοφόρο και ξεκινήστε του τεχνητή αναπνοή.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...