Το πλουσιότερο 1% κατέχει το 45% του παγκόσμιου πλούτου

Το πλουσιότερο 1% κατέχει το 45% του παγκόσμιου πλούτου
Το πλουσιότερο 1% κατέχει το 45% του παγκόσμιου πλούτου


19/11/2019 – 10:41

Σύμφωνα με τους αριθμούς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και την αποτύπωσή τους σε infographic από το ΑΠΕ για τον παγκόσμιο πλούτο, και παρά τα όσα ευαγγελίζονται πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες για δήθεν επαγγελματικές ευκαιρίες, κοινωνική κινητικότητα και για δράσεις που σκοπό έχουν την εξάλειψη της φτώχειας,  διαφαίνεται απολύτως ξεκάθαρα το σημερινό εισοδηματικό χάσμα που διαιρεί τους ανθρώπους σε πολίτες Α’ και Β’ κατηγορίες! 

Μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 45% του πλούτου του πλανήτη ο οποίος ανέρχεται στα 360,6 δις, ενώ τα μεγαλύτερα μερίδια κατέχουν οι Η ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη!  Συγκρατημένα ελπιδοφόρα είναι τα ευρήματα για τις γυναίκες, των οποίων ο πλούτος έχει αυξηθεί και η ένταξή τους στην αγορά εργασίας βαίνει αυξούμενη.

Συμπερασματικά, ο κόσμος και σήμερα, εν έτει 2019 χωρίζεται σε εκατομμυριούχους και ανθρώπους που βυθίζονται στην ανέχεια, με την κοινωνική δικαιοσύνη να φαντάζει ουτοπία αφού φαίνεται πως ζούμε σε έναν κόσμο με δεδομένη κοινωνική διαστρωμάτωση που αναπαράγει τις ίδιες και τις ίδιες ελίτ και δομές εξουσίας.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...