Το Σάββατο ο 51ος τελικός κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 και ώρα 16:30 στο γήπεδο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ στο Δοκίμι, διεξάγεται ο 51ος τελικός κυπέλλου της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ μεταξύ ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΥ και ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

    Ο θεσμός αυτός άρχισε την ποδοσφαιρική περίοδο 1971-1972 και το τίτλο κατέκτησε η ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Το 1975-76 η διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε, όπως και την περίοδο 2019-2020 λόγω covid-19, αλλά την περίοδο αυτή μετά από εντολή της Ε.Π.Ο. έγινε κλήρωση στα εναπομείναντα στο θεσμό σωματεία για την ανάδειξη κυπελλούχου και τον τίτλο κατέκτησε η ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Επίσης την περίοδο 2020-2021 λόγω covid-19 δεν έγινε η διοργάνωση.

    Πολυνίκες του θεσμού είναι τα σωματεία ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με 8 κατακτήσεις ενώ στη σχετική λίστα φιγουράρουν σωματεία που δυστυχώς σήμερα δεν δραστηριοποιούνται (ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ     4, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ 3, ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1, ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ 1, ΠΑΕ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 1, ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 1, ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 1, ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1).

    Υπάρχουν δύο περιπτώσεις 2 σωματείων (ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ και ΝΕΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ), που κατέκτησαν το κύπελλο 2 φορές, μία με την σημερινή ονομασία τους και μία με την προηγούμενη.

    Είναι 2η φορά στην ιστορία του θεσμού που στον τελικό συναντιούνται ομάδες από την ίδια πόλη μετά το 2010 ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

    Οι φετινοί φιναλίστ έχουν από 1 κατάκτηση κυπέλλου, ο ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΣ την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο νικώντας τον ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ με 2-0 και η ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ την περίοδο 1995-1996 νικώντας τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΝΗΣ με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτυς (κανονικός αγώνας 0-0).

Αυτός είναι και ο μοναδικός τελικός στην ιστορία της διοργάνωσης όπου τα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία αγωνίζονταν στην Β’ κατηγορία την περίοδο εκείνη.

Δύο χρόνια μετά όμως ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΝΗΣ, αγωνιζόμενος ακόμα στη Β΄ κατηγορία κατέκτησε το κύπελλο νικώντας τον ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

    Ο φετινός νικητής κερδίζει πέρα από την κατάκτηση του τροπαίου κερδίζει και την συμμετοχή του στη επόμενη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...