Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει την πρόσκληση Ακάρ στον Αποστολάκη

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει την πρόσκληση Ακάρ στον Αποστολάκη

Το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει την πρόσκληση που έλαβε ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης από τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, να επισκεφτεί την Τουρκία.

Χθες το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu -σε δημοσίευμα με τίτλο «Πρόσκληση έκπληξη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ»- ανέφερε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Αποστολάκη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και τον προσκάλεσε για επίσκεψη στη χώρα. 

Στο δημοσίευμα τονιζόταν ότι ο Ακάρ αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.

Στη συνέχεια επισημαινόταν ότι o υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος είπε ότι θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.

Τέλος στο τηλεγράφημα υπογραμμιζόταν ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάστηκαν, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως ανέφερε, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Το γραφείο του κ. Αποστολάκη επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια και πρόσκληση για να επισκεφτεί την Τουρκία.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352981-To-ypoyrgeio-Ethnikes-Amynas-epibebaionei-ten-prosklese-Akar-ston-Apostolake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...