Το FBI δεν θα ασκήσει δίωξη κατά της Κλίντον

Κλίντον

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ EMAILS                                                                                             

Τη θέση περί μη άσκησης δίωξης κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον διατηρεί το FBI, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ Τζέιμς Κόμεϊ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθυντής του FBI ενημέρωσε εγγράφως την επιτροπή έρευνας του Κογκρέσου ότι «με βάση την έρευνα, δεν έχουμε αλλάξει τα συμπεράσματα που διατυπώσαμε τον Ιούλιο» σε σχέση με τα email της κ. Κλίντον.

Στην επιστολή του προς το Κογκρέσο ο κ. Κόμεϊ σημειώνει πως το FBI εργάστηκε νυχθημερόν προκειμένου να εξετάσει έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του FBI, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξετάστηκαν όλες οι επικοινωνίες της κ. Κλίντον, όσο εκείνη ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πριν από δέκα ημέρες, ο κ. Κόμεϊ είχε επαναφέρει την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κ. Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς και χρησιμοποιήθηκε από τους Ρεπουμπλικανούς κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Ντόναλντ Τραμπ: Στημένο σύστημα προστατεύει την Κλίντον

Για «στημένο σύστημα» που προστατεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ, λίγο αφότου έγινε γνωστό πως δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την υπόθεση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε ότι, παρά την απόφαση του FBI, η κ. Κλίντον «έθεσε τα μυστικά της χώρας σε κίνδυνο».

Το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του για την απόφαση του FBI.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...