Το Kia HabaNiro είναι το «Αυτοκίνητο για τα πάντα»

Το Kia HabaNiro είναι το «Αυτοκίνητο για τα πάντα»

Kia παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover.

Η αισθητική του πρωτότυπου αποτελεί έμπνευση του σχεδιαστικού κέντρου της Kia στην Καλιφόρνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η σιλουέτα που έχει αρκετά δυναμικά στοιχεία, αλλά ακόμα περισσότερο το άνοιγμα των θυρών προς τα επάνω.

Πολύ μοντέρνα η εξωτερική σχεδίαση του Kia HabaNiro

Το HabaNiro έχει τετραθέσια διάταξη ενώ ο σχεδιασμός του εσωτερικού είναι αντίστοιχα φουτουριστικός με την εξωτερική εικόνα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως το μοντέλο δεν έχει καθόλου οθόνες καθώς όλες οι ενδείξεις προβάλλονται από σύστημα head-up display.

Πρωτόγνωρο για αυτοκίνητο πόλης το εσωτερικό του Kia HabaNiro

Επίσης δεν υπάρχουν χειριστήρια ή διακόπτες αφού ο χειρισμός των λειτουργιών γίνεται με χειρονομίες επάνω στις ενδείξεις του HUD.

Όπως αναφέρθηκε το HabaNiro έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε τέτοιο πρόγραμμα λειτουργίας το τιμόνι και τα πεντάλ απομακρύνονται από τον οδηγό ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος.

Το HabaNiro ακολουθεί την τάση των Crossover/SUV προσφέροντας μεγάλη απόσταση από το έδαφος ενώ είναι αμιγώς ηλεκτρικό και τετρακίνητο.

Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες ενώ οι μπαταρίες του προσφέρουν αυτονομία 480 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Οι πόρτες στο Kia HabaNiro ανοίγουν όπως στα supercars

Πηγή: https://www.kontranews.gr/TEHNOLOGIA/361164-Kia-HabaNiro-Neo-ilektriko-crossover-sta-skaria ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...