Τράπεζες: Οι 6 προμήθειες που μηδενίζονται ή μειώνονται από σήμερα

Ένα διαφορετικό σκηνικό με καταργήσεις και μειώσεις προμηθειών θα βιώνουν από σήμερα οι πελάτες των τραπεζών καθώς τίθενται σε ισχύ οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μέχρι αύριο Τρίτη τα λογισμικά των τραπεζών θα έχουν προσαρμοστεί ώστε:

– για πληρωμές λογαριασμών είτε μέσω πάγιας εντολής ή μέσω e-banking να μηδενιστούν οι προμήθειες.

– στα εμβάσματα η ανώτατη χρέωση ανά συναλλαγή για μεταφορές χρημάτων έως 5.000 ευρώ από τράπεζα σε τράπεζα, να διαμορφωθεί στα 0,50 ευρώ.

– για την φόρτιση προπληρωμένων καρτών μέχρι 100 ευρώ ημερησίως να μην χρεώνεται με προμήθεια εφόσον διενεργείται μέσω ψηφιακών δικτύων.

– να μηδενίζεται η προμήθεια για αναλήψεις μετρητών σε απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες στις οποίες υπάρχει ΑΤΜ μόνο μιας τράπεζας.

– να είναι μηδενικές οι χρεώσεις για ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

– να μειωθεί για τους εμπόρους η προμήθεια για αγορές μέσω κάρτας στο μισό για συναλλαγές έως 20 ευρώ

«Πήραμε τις 6 πιο λαϊκές και καθημερινές προμήθειες και κάναμε παρέμβαση. Το 2023 ήταν 334 εκατ. ευρώ και από αυτά κόβουμε τα 150 εκατ. ευρώ» έχει εξηγήσει ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

 Protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...