Τρία μεξικάνικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Τρία μεξικάνικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις
Τρία μεξικάνικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Είναι από τα must της παραγγελίας σε εστιατόριο μεξικάνικης κουζίνας κι αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, σημειώστε τα στην επόμενή σας εξόρμηση σε μεξικάνικο.
Enchiladas
Ουσιαστικά δεν είναι κάτι περισσότερο από τορτίγιες καλαμποκιού, οι οποίες έχουν γέμιση με λαχανικά, φασόλια, θαλασσινά, κρέας, τυρί ή… όλα αυτά μαζί. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σάλτσα τσίλι που περιχύνουν, αν και μπορεί να βρείτε και σάλτσες με βάση το τυρί, κι έτσι έχουμε τις παραδοσιακές μεξικάνικες enchiladas, με ρίζες πίσω στην εποχή των Μάγια. Μπορείτε να τις απολαύσετε και για πρωινό και για κυρίως γεύμα, αναλόγως πόσο… γεμάτες θα τις προτιμήσετε.

Tostadas
Στο Μεξικό και στην νοτιοδυτική Αμερική, τα tostadas είναι ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί μόνο του και μάλιστα είναι πολύ οικολογικό και βιώσιμο. Ο λόγος είναι ότι παρασκευάζεται από μπαγιάτικες τορτίγιες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε tacos και αντί να πεταχτούν, αξιοποιούνται όπως τα μπαγιάτικο ψωμί που το χρησιμοποιούμε σε τοστ: τηγανίζονται σε λάδι μέχρι να ξαναπάρουν το χρυσαφένιο χρώμα τους και να ξαναγίνουν τραγανιστές. Στη συνέχεια, σερβίρονται είτε πολλές μαζί, είτε όχι, με διάφορες γαρνιτούρες, οι οποίες περιλαμβάνουν και πάλι τα frijoles, τυρί, θαλασσινά, κρέας και ceviche και συχνά συνοδεύουν κυρίως θαλασσινά και ζωμούς, όπως τα menudo, birria και pozole.

Chili con carne
Δεν γίνεται να σου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα και να μην αγαπάς τα πικάντικα φαγητά. Εν προκειμένω, η ονομασία τα λέει όλα, «τσίλι με κρέας» και πρόκειται για έναν πικάντικο ζωμό με πιπεριές τσίλι, μοσχαρίσιο συνήθως κιμά και προσθήκες όπως ντομάτα, φασόλια, σκόρδο, κρεμμύδι, κύμινο. Το πιάτο προέρχεται από βόρειο Μεξικό ή το νότιο Τέξας και μπορεί να αξιοποιηθεί ως συνοδευτικό, γαρνιτούρα σε κάποιο πιάτο ή να προστεθεί σε ζωμούς και σάλτσες. Υπάρχει και σε χορτοφαγική βερσιόν χωρίς τον κιμά, με τόφου, κινόα, πατάτες και άλλες εναλλακτικές, με την παρουσία πρωτεΐνης από τα φασόλια.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...