Τρίκορφο: Στο “αέρα” το αντιπλημμυρικό στον Εύηνο. Βίντεο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σχεδιασμός από την αρχή και άμεση παρέμβαση για να σωθούν οι περιουσίες

Δείτε αποκλειστικές εικόνες από το σημείο όπου στις αρχές του μήνα (5/1) όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το Nafpaktianews.gr (Δείτε Εδώ) το αντιπλημμυρικό έργο στον Εύηνο υπέστη σοβαρή ζημιά από καιρικά φαινόμενα μικρότερης έντασης από τα χθεσινά .Στα αποκλειστικά πλάνα που ακολουθούν θα δείτε πως η μέρα ήταν πολύ δύσκολη για μια περιοχή που έχει πληγεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, με επιχείρηση παραγωγής μαρμελαδών και ξενοδοχειακή μονάδα να μένουν για μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ο Εύηνος είχε παρασύρει της κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ.

Δυστυχώς με το πρώτο φως της μέρας ,ακόμη μια δυσάρεστη είδηση έγινε ορατή καθώς όπως θα δείτε από την ρωγμή στο έδαφος υπάρχει καθίζηση και στο ξεκίνημα του σαρσανέτ πράγμα που δείχνει οτι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα σε επόμενη πλημμύρα,

Ωστόσο,ακόμη και τώρα που η στάθμη των νερών μπορεί να έχει πέσει, τα νερά συνεχίζουν να απειλούν. Αξίζει να επισημάνουμε πως το έργο δεν έχει παραδοθεί,ενώ η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας οφείλει να δει τι έφταιξε δίνοντας τις σωστές κατευθύνσεις στον εργολάβο, ο οποίος εργάζεται ακόμη στο ποτάμι έχοντας την ευθύνη του έργου για ενάμιση χρόνο από την ημερομηνία παραλαβής.

Να αναφερθούμε όμως στο προηγούμενο περιστατικό που είχαμε στις αρχές του μήνα

Αμέσως μετά την δημοσίευση του άρθρου μας η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ζήτησε από τον εργολάβο να ενισχύσει την περιοχή ούτως ώστε να μην έχουμε τα ίδια και παρασυρθούν οι κολώνες χωρίς ωστόσο αυτό είναι και η λύση. Τουλάχιστον αυτή την φορά υπήρξε άμεση επέμβαση και χωρίς τις ολιγωρίες του παρελθόντος-αν και υπήρξαν πολλά εμπόδια από ορισμένους- Πάντως παρά τις παρεμβάσεις κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τον Εύηνο και όπως είναι τα πράγματα σήμερα θα πρέπει να προστατευτούν ΑΜΕΣΑ οι περιουσίες.

Το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι κάποιοι κάτοικοι (δήθεν ανήσυχοι ) προσπάθησαν να εμποδίσουν την ενίσχυση του σημείου, ευτυχώς χωρίς επιτυχία γιατί σήμερα θα είχαμε ξανά γνώριμες εικόνες.

Θα κάνουν και πάλι το ίδιο με την σημερινή άσχημη εξέλιξη;

Όλο αυτό το “παιγνίδι” που παίχτηκε το τελευταίο διάστημα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας μόνο οργή προκάλεσε στους περισσότερους καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπήρξαν άμεσες παρεμβάσεις στον ποταμό Εύηνο , αλλά και σε χειμάρρους (Δείτε Εδώ) που καθαρίστηκαν για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δόθηκαν λύσεις οριστικές σε όλα τα προβλήματα;

ΟΧΙ δεν δόθηκαν, υπήρξε προσπάθεια όμως και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος που εργάζεται στο ποτάμι.

Πριν λίγες ημέρες νέος εργολάβος υπέγραψε σύμβαση και όταν το επιτρέψει ο καιρός θα ξεκινήσει την παρέμβαση από την πλευρά των γεωτρήσεων για να δοθεί επιτέλους λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμη η απόσταση εώς τις γεωτρήσεις έγινε μικρότερη όμως ο χειμώνας δεν τελείωσε και κάτι πρέπει να γίνει έστω προσωρινό για να σωθούν.

Η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της θα πρέπει να δουν τα πράγματα ακόμη πιο σοβαρά και να δει τι έφταιξε για να πάθει ζημιά το αντιπλημμυρικό όταν το επιτρέψει ο καιρός , να προστατέψουν τις γεωτρήσεις με ογκόλιθους όπως και το αντιπλημμυρικό εώς ότου μπορέσουν οι υπηρεσίες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τους λόγους που προκλήθηκε η ζημιά και να δοθούν οριστικές λύσεις.

Η περιοχή του Τρικόρφου έχει χάσει χιλιάδες στρέμματα από το 2015 έως σήμερα.Ας σταματήσουν λοιπόν οι ολιγωρίες του παρελθόντος και ας συνεχιστεί η καλή αρχή που έγινε φέτος με τα έργα να ολοκληρώνονται και να παραδίδονται χωρίς προβλήματα από την Περιφέρεια στους πολίτες μιας ζωντανής περιοχής όπως είναι το Τρίκορφο Ναυπακτίας.

Εικόνες από το απόγευμα της Τρίτης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...