Γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων νέας ταινίας όπου πρωταγωνιστεί, ο γνωστός ηθοποιός την πυροβόλησε

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας όπου πρωταγωνιστεί ο Άλεκ Μπάλντγουιν, ο γνωστός ηθοποιός την πυροβόλησε. Τραυματίστηκε επίσης ο σκηνοθέτης της ταινίας!

Το δυστύχημα στο σετ του γουέστερν Rust στο Νέο Μεξικό έγινε όταν ο Άλεκ Μπάλντγουιν πυροβόλησε με όπλο – ρέπλικα που υποτίθεται πως είχε άσφαιρα. Νεκρή είναι η 42χρονη Halyna Hutchins, που εργαζόταν στην ταινία ως διευθύντρια φωτογραφίας, ενώ ο 48χρονος τραυματίας είναι ο Joel Souza, σκηνοθέτης της ταινίας!Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας Rust, η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, ανέφεραν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμέσως, η γυναίκα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αλαμπουκέρκι αλλά υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σάντα Φε όπου νοσηλεύεται στην Εντατική, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε το Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση».

Δεν είναι ακόμη σαφείς οι συνθήκες υπό τις οποίες ο Άλεκ Μπάλντγουιν πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας. Η μέχρι στιγμής εκδοχή είναι πως το όπλο εκπυρσοκρότησε. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Όλα έγιναν στο Bonanza Creek Ranch, έναν δημοφιλή τόπο γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως η τραγωδία συνέβη είτε ενώ γυριζόταν κάποια σκηνή είτε ενώ γινόταν πρόβα.

Για το τραγικό περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος του Άλεκ Μπάλντγουιν.Η ταινία Rust είναι γουέστερν και ο Άλεκ Μπάλντγουιν (ο οποίος είναι επίσης συμπαραγωγός της ταινίας) παίζει τον Χάρλαντ Ραστ, έναν παράνομο της Άγριας Δύσης, του οποίου ο 13χρονος εγγονός έχει καταδικαστεί για φόνο που διέπραξε κατά λάθος και κινδυνεύει με θάνατο δι’ απαγχονισμού.

Η εφημερίδα Santa Fe New Mexican ανέφερε ότι ο Άλεκ Μπάλντγουιν εθεάθη έξω από το γραφείο του σερίφη, στο Νέο Μεξικό, να κλαίει για τα όσα έχουν συμβεί.
Η άτυχη Halyna Hutchins θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι. Είχε ουκρανικές ρίζες και είχε μεγαλώσει σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο! Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και σχετικά με το σινεμά στο Λος Άντζελες.Πριν από μερικές μέρες είχε ανεβάσει βίντεο και φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας στο λογαριασμό της στο instagram.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σε γυρίσματα ταινίας συμβαίνει ένα τέτοιο, τραγικό, περιστατικό.
Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow. Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».
Με πληροφορίες από BBC, New York Times και ΑΠΕ – ΜΠΕ- Newsit.gr


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...