Τραμπ: Παραμένει σε αναστολή ο λογαριασμός του στο Facebook

Τραμπ: Παραμένει σε αναστολή ο λογαριασμός του στο Facebook
Τραμπ: Παραμένει σε αναστολή ο λογαριασμός του στο Facebook

Το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο του Facebook αποφάσισε την Τετάρτη να υποστηρίξει την απόφαση της εταιρείας τον Ιανουάριο να αναστείλει τη λειτουργία των λογαριασμών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Το εποπτικό συμβούλιο τόνισε πως το «αόριστο χρονικό διάστημα» αναστολής, που έχει αποφασίσει το Facebook, θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο και έστειλε το θέμα πίσω στη διοίκηση της εταιρείας, λέγοντας ότι «επιμένει πως εκείνη πρέπει να επανεξετάσει αυτό το ζήτημα για να καθορίσει και να δικαιολογήσει μια αναλογική απάντηση που συνάδει με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους χρήστες της πλατφόρμας του».

Το εποπτικό συμβούλιο ζήτησε από το Facebook να ολοκληρώσει τη σχετική έκθεση εντός έξι μηνών και να υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία σαφών πολιτικών που ισορροπούν τη δημόσια ασφάλεια με την ελευθερία της έκφρασης.

«Θα εξετάσουμε τώρα την απόφαση του εποπτικού συμβουλίου και θα καθορίσουμε μια δράση που θα είναι σαφής και αναλογική», δήλωσε το Facebook σε σχετική ανάρτηση. «Εν τω μεταξύ, οι λογαριασμοί του κ. Τραμπ παραμένουν σε αναστολή».

Σημειώνεται πως χθες ο Τραμπ εγκαινίασε τη δική του, προσωπική διαδικτυακή σελίδα
, μέσω της οποίας θα επικοινωνεί δηλώσεις και θέσεις, μετά την απόρριψη που έχει δεχτεί από Twitter και Facebook.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...