Τριφυλλάρα απ’ τα παλιά!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επική ανατροπή του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, την… τριφυλλάρα απ’ τα παλιά και τις μοναδικές στιγμές που έζησε ο κόσμος στο ΟΑΚΑ.

*Αυτό που έγινε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι μοναδικό, είναι… Παναθηναϊκό. Με απίστευτο ποδοσφαιρικό ξέσπασμα στα τελευταία 25 λεπτά, το τριφύλλι γύρισε από την κόλαση στο παράδεισο, έκανε μια τρομερή ανατροπή επί της ΑΕΚ και πήρε την πρώτη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα με τρόπο ιδανικό.

*Οι “πράσινοι”, εκεί που φαίνονταν τελειωμένοι μετά το 0-2 της “Ένωσης” και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα λεπτά περνούσαν και δεν φαίνονται απειλητικοί (με εξαίρεση κάποια σουτ έξω από την περιοχή) τα έκαναν όλα τέλεια! Εβγαλαν ψυχή, πάθος (στοιχεία υπεραπαραίτητα σε ένα ντέρμπι), κατάφεραν να μην παρασυρθούν από… χαζό ενθουσιασμό που θα οδηγούσε σε λάθη όταν έφερναν την κατάσταση στα μέτρα τους και έφτασαν σε ένα μαγικό 3-2, που έκανε τους 18.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο να χαρούν (επιτέλους) και να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές με τη λήξη της αναμέτρησης.

*Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πλήρωνε τα λάθη του στη μεσαία γραμμή, την άμυνα, αλλά και στο αριστερό τους άκρο, εκεί που ο Βέρντε έκανε… πάρτι, πραγματοποιώντας την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Οι “πράσινοι” έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη, όταν ο Μπάρκας έκανε σπουδαία επέμβαση στο δεξί του “παραθυράκι”, αλλά νωρίτερα είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ και στη συνέχεια είδαν τον Ολιβέιρα να γράφει το 0-2, έπειτα από συνεχόμενες λάθος θέσεις στην περιοχή τους, μετά το κόρνερ των φιλοξενούμενων.

*Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν ήταν καλά για τον Παναθηναϊκό. Η βιασύνη και το άγχος να βάλουν ένα γκολ, οδηγούσαν τους παίκτες σε βεβιασμένες ενέργειες. Η ΑΕΚ απειλούσε στην κόντρα και από τύχη το τριφύλλι δε δέχθηκε τρίτο γκολ, όταν ο Ολιβέιρα κρέμασε τον Διούδη, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο.

*Και κάπου εκεί άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση. Η έμπνευση από τον πάγκο να πάει ο Χατζηγιοβάνης δεξιά, ο Μακέντα αριστερά και ο Περέα στην κορυφή, άλλαξε τα πάντα. Πρώτα με την ατομική ενέργεια και το φοβερό τελείωμα του Μακέντα, στη συνέχεια με τον Περέα, ο οποίος με την είσοδό του αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα και στο τέλος με τη χρυσή αλλαγή, τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Δεν είχαν περάσει δυο λεπτά από την αλλαγή του στόπερ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Κόρνερ του Ζαχίντ, κεφαλιά του Έλληνα άσου, 3-2 και… ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο του στον έβδομο ουρανό!

*Η πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα ήρθε με τρόπο φανταστικό. Μια εβδομάδα μετά το… περιπετειώδες 2-2 στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός (βγαλμένος από τα παλιά) νικάει την ΑΕΚ με ολική ανατροπή και κερδίζει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. Οι “πράσινοι” ανεβάζουν την ψυχολογία τους κατακόρυφα, κοιτάζουν τη συνέχεια με αισιοδοξία, πηγαίνουν όχι απλά ήρεμοι, αλλά και χαρούμενη στη διακοπή και κερδίζουν ξανά τον κόσμο τους. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που ήρθαν σήμερα στο ΟΑΚΑ, θα γίνουν περισσότεροι, βλέποντας τέτοια εικόνα από τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.

sport-fm,gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...