Τριχωνίδα: Ξεχωριστή και φέτος η φωτογράφιση για την αλληλοστήριξη στον μητρικό θηλασμό

H Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) γιορτάζεται κάθε χρόνο και συγκεκριμενα 1-7 Αυγούστου, από το 1992.

Στην Ελλάδα τιμάται κάθε 1-7 Νοεμβρίου, από το 1996 από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες.

Ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους “Μήτηρ” μέσα από την δική του προσπάθεια στηρίζει και προάγει τον μητρικό θηλασμό. Ετσι ,λοιπον, και φέτος, διοργανώσαμε φωτογράφηση στην λίμνη Τριχωνίδα με απώτερο σκοπό να αναδειχθεί η αλληλοστηριξη.

Επιπροσθέτως, μέσα από αυτή την δράση επιδιώκει και την προαγωγή του φετινού συνθήματος της Διεθνούς Εβδομάδας Θηλασμού “Θηλασμός και προστασία του πλανήτη”.

Στην σχετική ανάρτηση του Συλλόγου, αναφέρεται ακόμη:

“Στηρίζουμε ,λοιπόν, όλες τις Μητέρες. Αυτές που δεν θήλασαν, σεβόμενοι τους δικούς τους λόγους, αυτές που θήλασαν για μικρό χρονικό διάστημα, αυτές που θήλασαν ή θηλάζουν αποκλειστικά με την βοήθεια θηλαστρου, αυτές που χρειάστηκε να αντλήσουν, αντλούν, για ημέρες μέχρι και μήνες ώστε να προσφέρουν το πολύτιμο γάλα τους στους μικρούς τους μαχητές που νοσηλεύτηκαν/ νοσηλεύονται στις ΜΕΝΝ, αυτές που θήλασαν/ θηλάζουν και επιπλέον πρόσφεραν/ προσφέρουν το δικό τους γάλα σε άλλες μητέρες που το χρειάστηκαν/ χρειάζονται , αυτές που απώλεσαν το δικό τους μωρό και δώρισαν το γάλα τους σε άλλες μητέρες, αυτές που κατόρθωσαν την πρόκληση γαλουχιας για να προσφέρουν το γάλα τους στο μωράκι που υιοθέτησαν, αυτές που πέτυχαν πλήρη ή μερικό επαναγαλακτισμο, αυτές που θήλασαν μακροχρόνια, αυτές που θήλασαν/θηλάζουν ενόσω κυοφορούν, αυτές που κάνουν παράλληλο θηλασμό δύο ή περισσότερων παιδιών.

Ένα μπράβο σε όλες τις Μητέρες. Εσύ που δεν θηλασες καθόλου αλλά κι εσύ που θηλασες για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με άμεση επαφή ή όχι, για το δικό σου μωρό ή όχι, και όλες μαζί στηρίζοντας τον μητρικό θηλασμό, έχετε βάλει και βάζετε το δικό σας λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον φωτογράφο Κοκαλάκη Σπύρο για την εθελοντική του προσφορά και το όμορφο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες μας (οι εν λόγω φωτογραφίες που αναρτήθηκαν και όσες θα ακολουθήσουν προκειμένου να τιμήσουμε την Διεθνή Εβδομάδα Θηλασμού για το έτος 2020 ανήκουν στον δημιουργό τους και στους εμπνευστές τους)”.

agriniopress.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...