Τρομάζει η άνοδος της Χρυσής Αυγής

Τρομάζει η άνοδος της Χρυσής Αυγής

Σε ολόκληρη τη Μακεδονία! – Η διχαστική και ακροδεξιά ρητορική του Κυριάκου και της Φώφης, “ξέπλυνε” το κόμμα του Μιχαλολιάκου

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ παρενέργειες στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η διχαστική και ακροδεξιά ρητορική της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο Μακεδονικό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποδομήσουν την Κυβέρνηση έφτασαν σε σημείο να ταυτιστούν με ακραίες εθνικιστικές ομάδες που κυριαρχούσαν στις πρόσφατες συγκεντρώσεις.

Χρησιμοποιώντας ως όχημα το Μακεδονικό η Ακροδεξιά σήκωσε κεφάλι προβάλλοντας κατά κόρον το σύνθημα «Αλήτες, προδότες πολιτικοί» και άλλες εθνικιστικές κορώνες.

Το διχαστικό κλίμα είχε ως συνέπεια την εκρηκτική άνοδο της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικά στη Μακεδονία η Χρυσή Αυγή κατάφερε να εκτινάξει τα ποσοστά της σε πρωτοφανή επίπεδα.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκαν για ευνόητους λόγους, η Χρυσή Αυγή έφτασε το 15% στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Θεαματική είναι η άνοδος και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας ενώ τα ποσοστά του κόμματος του Μιχαλολιάκου είναι ανεβασμένα τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξέπλυναν στην κυριολεξία το κόμμα του Μιχαλολιάκου που διεκδικεί δυναμική παρουσία στην επόμενη Βουλή με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Κορυφαίος δημοσκόπος αποκάλυψε στην Kontranews ότι η Νέα Δημοκρατία έπεσε στον λάκκο που είχε σκάψει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εμπρηστικές και εθνικιστικές κορώνες των στελεχών της τελικά διαμόρφωσαν το ιδεολογικό υπόβαθρο για την εκτίναξη της Χρυσής Αυγής ενώ τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις πραγματικές και όχι στις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις άρχισαν να κατρακυλάνε.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και τα κόμματα της λεγόμενης πατριωτικής Δεξιάς.

Η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 3% που είναι το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Αντίθετα έχουν ισοπεδωθεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων ενώ το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει ακατάσχετη αιμορραγία.

Η ισχυρή άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη δυναμική που αναπτύσσουν τα αντίστοιχα κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, θέτει επιτακτικά το ζήτημα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Η άνοδος του εθνικισμού και του λαϊκισμού σε συνδυασμό με τη διχαστική ρητορική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία προκαλεί παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παράγουν διχαστικό πολιτικό λόγο που είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξίας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/353273-Tromazei-e-anodos-tes-CHryses-Ayges ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...