Τσίπρας σε Ρεν: Αν προχωρήσετε στο θέμα των πλειστηριασμών το “καλό κουράγιο” θα χρειαστεί σ’ εσάς!

Τσίπρας σε Ρεν: Αν προχωρήσετε στο θέμα των πλειστηριασμών το
Δεν ήταν και το καλύτερο κλίμα στην συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών, Όλι Ρεν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των πλειστηριασμών στον κ. Ρεν προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι “Τις κόκκινες γραμμές,  τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, το «καλό κουράγιο», θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της”.

Τότε ο κ. Ρεν δεν απάντησε αλλά χαμογέλασε και αντιμετώπισε με χιούμορ την “επίθεση” Τσίπρα. Ωστόσο, επανήλθε λίγη ώρα αργότερα σφάζοντας με το γάντι τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θέλετε να είστε σε ευρωπαϊκό πλαίσιο ή όχι;” τον ρώτησε με αφορμή τις διάφορες γραμμές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για το θέμα δραχμή ή ευρώ…

Τότε ο κ. Τσίπρας απάντησε αλλά όχι ευθέως: “Μη με ρωτάτε ενώ ξέρετε ποιά είναι η θέση μας…”

Ο κ. Τσίπρας έδωσε στον Όλι Ρεν την Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου, δηλαδή όπως εξήγησε: “τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Και του εξήγησα ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης. Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ.”

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι εξήγησε στον κ. Ρεν ότι “αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.”

Πρόσθεσε ότι: “Αν υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση, δεν είναι αποδεκτό αυτό, αλλά θα οδηγήσει και στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας. Όμως, ταυτόχρονα, θα οδηγήσει στη χρεοκοπία των τραπεζών, στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο.”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...