Τσίπρας: Συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων στο Κυπριακό

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Αλέξης Τσίπρας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει ενόψει της διαπραγμάτευσης στη Γενεύη.

Για συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη των πάγιων θέσεων της ελληνικής πλευράς έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Αλέξης Τσίπρας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει εν όψει της διαπραγμάτευσης στη Γενεύη.

Στις δηλώσεις που έγιναν μπροστά στην κάμερα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε το ευαίσθητο στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις και επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

«Υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητά μας να βρούμε δίκαιη λύση και να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο».

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η γραμμή είναι και ευρωπαϊκή γιατί η κυριαρχία της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή. «Οι εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται γιατί κάθε παραβίαση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου» διεμήνυσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Υπάρχει ενότητα και θωράκιση του Κυπριακού, επιτέλους. Υπάρχουν πολλοί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τσίπρας Μαξίμου

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...