Τόκιο 2020: Τον Μάρτιο ξαναρχίζουν τα test events

Τόκιο 2020: Τον Μάρτιο ξαναρχίζουν τα test events
Τόκιο

Παρά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον πλανήτη, οι δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events) των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα συνεχιστούν τον Μάρτιο του 2021, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Οι περισσότερες απ΄ αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες, που τελούνται ως γενική δοκιμή για κάθε άθλημα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πριν ληφθεί η απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα χρόνο.

Όμως, 18 test events, από το πόλο ως την ποδηλασία πίστας συν την επανάληψη του Ολυμπιακού Μαραθωνίου, που μετακινήθηκε στο Σαπόρο από το Τόκιο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην ιαπωνική πρωτεύουσα, δεν έχουν γίνει ακόμη.

Σημαντικός ρόλος των δοκιμαστικών διοργανώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, θα είναι η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί ως μέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο Γιασούο Μόρι, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Διεξαγωγής των Αγώνων.

Η αύξηση των λοιμώξεων και τα νέα μέτρα περιορισμού σε όλο τον κόσμο έχουν προκαλέσει νέο σκεπτικισμό σχετικά με τη δυνατότητα φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων, εάν η πανδημία δεν τεθεί υπό έλεγχο πριν από την τελετή έναρξης, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου 2021.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα πως είναι «πολύ, πολύ σίγουρος» ότι οι θεατές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες του Τόκιο και δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι συμμετέχοντες αθλητές θα εμβολιαστούν, εάν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο, έστω κι αν αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...