Τώρα δίνουν κίνητρα για ενεργειακά τζάκια

bb
Τώρα δίνουν κίνητρα για ενεργειακά τζάκια
Κίνητρα για τη μετατροπή των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά εξείγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Υγείας, αλλά και επιστημόνων, το ΥΠΕΚΑ επιμένει σε μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, για να αποκρούσει τη «μάστιγα» των τζακιών και των ξυλόσομπων.

Όπως ανακοινώθηκε, τα κίνητρα θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», με στόχο την άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Οι ανακοινώσεις από τον κ. Καλαφάτη έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο πλέον αδυνατούν να αγοράσουν πολλά νοικοκυριά. Όπως ανέφερε στην ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Οικονομικών, τα έσοδα από το φόρο μειώθηκαν από τα 761 εκατ. ευρώ το διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος του 2011, στα 752 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...