Τώρα που έρχεται η φράου Μέρκελ να της υπενθυμίσουμε πως μας χρωστά 1,5 τρισεκ. ευρώ, μόνο από τα αρχαία που μας έκλεψε επί Κατοχής!

Τώρα που έρχεται η φράου Μέρκελ να της υπενθυμίσουμε πως μας χρωστά 1,5 τρισεκ. ευρώ, μόνο από τα αρχαία που μας έκλεψε επί Κατοχής!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ λοιπόν: Θα έρθει η φράου Μέρκελ στην Ελλάδα. Καλώς να ορίσει! Και να καθαρίσει τα αυτιά της για να ακούσει πως η χώρα της οποίας προΐσταται, η Γερμανία, της χιτλερικής κυβερνήσεως της οποίας είναι συνέχεια, επί Κατοχής έβαζε «ετσιθελικά» το μακρύ-μακρύ της χέρι στα αρχαιολογικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος…έκανε κρυφές ή φανερές ανασκαφές, και λογαριασμό δεν έδινε…

Έλα, όμως, που αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη…

Υπάρχουν γραπτά, καταχωρήσεις, αποδείξεις…

Και κάποτε, επί τέλους, θα πρέπει να δώσει λογαριασμό…Κάποτε η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει για τα δεινά που έφερε στην Ελλάδα (και σ’ όλον τον πλανήτη)…

Η Γερμανία «αφαίρεσε» από την Ελλάδα, κατά την διάρκεια της Κατοχής (επισήμως, από έκθεση του 1946 του τότε ερειπωμένου, εξ αιτίας της, ελληνικού κράτους), 8.500 κινητά αρχαία αντικείμενα! Τα οποία συμποσούνται (εάν τα συσχετίσουμε, έστω, με αυτά που δημοπρατούνται σήμερα, στα πλυντήρια-δημοπρατήρια του κόσμου, και της Γερμανίας) σε 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ!!!

Σε αυτά δεν προσμετρώ τις καταστροφές σε αρχαιολογικούς χώρους (πόσο να κοστολογήσεις, λ.χ. μια χαρακιά σε ένα γλυπτό του Παρθενώνος, την κατάχωση ενός αρχαίου θεάτρου, την ανατίναξη πυρομαχικών εντός αρχαιολογικού χώρου, την διάλυση αρχαίου ναού, για να κτίσεις με αυτά τα μέλη…πυροβολείο;;;). 

Βλ.Γ.Λεκάκης «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ.Κάδμος, 2012.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/351198-Tora-poy-erchetai-e-phraoy-Merkel-na-tes-ypenthymisoyme-pos-mas-chrosta-1-5-trisek-eyro-mono-apo-ta-archaia-poy-mas-eklepse-epi-Katoches ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...