Υπεγράφη η οριστική ένταξη της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου

Υπεγράφη η οριστική ένταξη της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου

Γ. Μίχος: «Ένα σύγχρονο στάδιο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες» Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου. Η θετική εξέλιξη αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της Επιτροπής Διοίκησης του Σταδίου για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών του, οι οποίες οδήγησαν και στην υποβολή της αντίστοιχης πρότασης που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την οποία υπέγραψε προ λίγων εβδομάδων ο Γεν. Γραμ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 565.832,00 ευρώ, εντάσσεται στην Πράξη «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης του Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος–Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με τίτλο Δράσης «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και τη χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις σε μία σειρά από εγκαταστάσεις του Σταδίου, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, η κερκίδα, τα αποδυτήρια και ο φωτισμός του, ενώ το σύνολο αυτών θα υποστηριχτεί από ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα. Το πρώτο υποέργο με τίτλο «Αναβάθμιση κτιριακού κελύφους» περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:Αντικατάσταση ανοιγμάτων (παραθύρων, πορτών) με νέα ενεργειακά Εργασίες αποκατάστασης οπλισμού και στεγάνωσης στα αποδυτήρια γυμναστηρίων κερκίδωνΚατασκευή θερμομόνωσης οροφής και εξωτερικής τοιχοποιίας αποδυτηρίων κερκίδων.Κατασκευή θερμομόνωσης οροφής στα αποδυτήρια ποδοσφαίρου.Το δεύτερο υποέργο (προμήθεια και εγκατάσταση) με τίτλο «Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας» περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων από αντίστοιχα τεχνολογίας LED, στα διάφορα γήπεδα και στους εσωτερικούς χώρους αυτού (αποδυτήρια, γραφεία, λεβητοστάσια), συνολικής υφιστάμενης ισχύος 128,11 KW.

Αντικατάσταση πυλώνων στο γήπεδο ποδοσφαίρουΕγκατάσταση Building Energy Management SystemΑντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων λεβήτων-καυστήρων στα λεβητοστάσια του κλειστού γηπέδου και των αποδυτηρίων ποδοσφαίρου με νέα υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης.Προμήθεια και εγκατάσταση ενεργητικών ηλιακών συστημάτων. Πλήρες σύστημα (κυκλοφορητής, δοχεία, κτλ) επιλεκτικών ηλιακών συλλεκτών στο δώμα των αποδυτηρίων κλειστού. Θερμοσιφωνικοί επιλεκτικοί συλλέκτες για τα αποδυτήρια αίθουσας γυμναστικής και αποδυτηρίων κερκίδων.Προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών αντλιών θερμότητας τύπου «split unit» υψηλής ενεργειακής κατηγορίας στους χώρους γυμναστηρίων και αποδυτηρίων και μονάδων «δώματος» με αεραγωγούς για την αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίουΟ Πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου, κ. Γιώργος Μίχος, δήλωσε: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, με μεθοδικότητα και άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως με την στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μέσω του Περιφερειάρχη, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, ιεραρχήσαμε τους στόχους για την επόμενη μέρα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου μας υπήρξε κορυφαία προτεραιότητα, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες όσο και για το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμά. Η θετική εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας, αλλά και ένα σημαντικό βήμα ώστε το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο να ανταποκρίνεται στο σύνολο των σύγχρονων αναγκών».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...