Υπογράφεται η σύμβαση…

bb

για την κατασκευή του νέου λιμανιού του Αιγίου.

Υπογράφεται σε λίγη ώρα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η σύμβαση κατασκευής του έργου του νέου λιμανιού Αιγίου το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 8,6 εκατομμύριων ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή και του Δημάρχου Αιγίου Στάθη Θεοδωρακόπουλου.

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι «Ολοκλήρωση λιμενικών έργων και κατασκευή βασικών έργων επιδομής του νέου λιμένα Αιγίου» και όπως είναι γνωστό, μέσα στον Αύγουστο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας πήρε απόφαση εξουσιοδότησης του Περιφερειάρχη να υπογράψει την σχετική σύμβαση καθώς ελέχθησαν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη νομιμότητα της.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα από την σύμβαση το έργο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε 26 μήνες από την υπογραφή της.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωση του σήμερα ανέφερε ότι «το έργο του νέου λιμανιού Αιγίου μπαίνει πια στη φάση της υλοποίησης του. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που έρχεται να ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές και παράλληλα να συμβάλλει στην τόνωση της ανάπτυξης σ’ όλη την περιοχή της Ανατολικής Αχαΐας. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, η αύξηση των ρυθμών απορροφητικότητας του Προγράμματος και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών αποτελούν στόχους πρώτης γραμμής. Δεν έχουμε την πολυτέλεια διαθέσιμοι πόροι να βρίσκονται σε αδράνεια. Γι’ αυτό, θα το επαναλάβω, μπροστά μας έχουμε μια κούρσα ταχύτητας ώστε να μην χαθούν χρήματα πολύτιμα για την ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας».      

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...