Υποχρεωτικά τεστ και καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα

Υποχρεωτικά τεστ και καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα
Υποχρεωτικά τεστ και καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα

Μερικό «ράπισμα» στη χώρα μας από τη βελγική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν από την Ελλάδα θα υποβάλλονται σε εξετάσεις και καραντίνα. Διπλωματικό παρασκήνιο σε εξέλιξη.

Μια διπλωματική «μάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση των βελγικών αρχών της λίστας με τις οδηγίες προς τουρίστες που επιστρέφουν από διάφορα κράτη στη χώρα.

Οι Βρυξέλλες χώρισαν τις χώρες σε «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» και η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από αυτή τη χώρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Μαζί με την Ελλάδα στο «πορτοκαλί» βρίσκονται και η Κύπρος, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Οι «πράσινες» χώρες, στις οποίες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία, θεωρούνται ασφαλείς.

Το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί λίστα», υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αύριο αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...