Υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Κάτω του 6% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στα σενάρια περί συμβιβαστικής πρότασης στο προσεχές Eurogroup της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τη μία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολίσθησε κατά 6,6 μονάδες βάσης στο 5,940% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 16,6 μονάδες βάσης στο 5,123%.

Η νέα, βελτιωμένη πρόταση φέρεται να περιλαμβάνει την εκταμίευση περίπου 9 δισ. ευρώ, αλλά και την παροχή αναπτυξιακών μέτρων, μέσω των κοινοτικών κονδυλίων.

Τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα «δοθούν» στην κυβέρνηση, ως «αντίδοτο» στην αναβολή της συζήτησης για την περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις στην ευρω-περιφέρεια καταγράφουν σημαντική βελτίωση, χάρη στην άρση των πολιτικών αβεβαιοτήτων.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας υποχωρεί κατά 3,6 μονάδες βάσης (μ.β.), της Ισπανίας κατά 2,8 μ.β., της Ιταλίας κατά 7,2 μ.β. και της Γαλλίας κατά 4,2 μ.β.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/288113-Ypochorese-e-apodose-toy-10etoys-omologoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...