Υπόθεση Μαντλίν: Κανένα σχόλιο από τον δικηγόρο του Γερμανού υπόπτου

Υπόθεση Μαντλίν: Κανένα σχόλιο από τον δικηγόρο του Γερμανού υπόπτου
Υπόθεση Μαντλίν: Κανένα σχόλιο από τον δικηγόρο του Γερμανού υπόπτου


06/06/2020 – 16:04

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Γερμανό, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μαντλίν Μακάν, της μικρής Βρετανίδας, η οποία εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία τριών ετών, δήλωσε ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Η Γερμανία ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο ως ύποπτο για τον φόνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ.

Ο Γερμανός εκτίει παλαιότερη ποινή για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και στις 16 Δεκεμβρίου του 2019 καταδικάστηκε και πάλι σε άλλα 7 χρόνια, αυτή τη φορά για βαριά περίπτωση βιασμού. Το 2005, σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, βίασε στην Πράια ντα Λουζ μια 72χρονη Αμερικανίδα.

Στο μεταξύ, βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα και νέες πληροφορίες για τον πιθανό Γερμανό δράστη και τις πράξεις του, που παραβιάζουν τα μισά άρθρα του γερμανικού ποινικού κώδικα. Από το 1995 μέχρι το 2007 διέμενε τακτικά στο Αλγκάρβε, κάποια χρόνια το σπίτι του ήταν ανάμεσα στο Λάγκος και την Πράια ντα Λουζ, έκλεβε για να ζήσει, γενικά κινούνταν ανάμεσα στη Γερμανία και την Πορτογαλία, και στις δύο χώρες η συμπεριφορά του ήταν παραβατική.

Οι παραβιάσεις του Γερμανού και η νέα τροπή στην υπόθεση 13 χρόνια μετά έχουν επαναφέρει την ανησυχία και έχουν ξυπνήσει εφιαλτικές αναμνήσεις στους κατοίκους του χωριού Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε.  

Ο δικηγόρος Γιαν-Κρίστιαν Χόχμαν επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τον ύποπτο Κρίστιαν Μπ. και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες επίθετο του πελάτη του.

“Αληθεύει ότι εγώ και ο συνάδελφός μου Ντάβιντ Βόλκε τον εκπροσωπούμε, αλλά δεν θα κάνουμε επί του παρόντος κάποιο σχόλιο”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χόχμαν.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου του 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια διεθνή αναζήτηση με πόστερ με την φωτογραφία της να έχουν αναρτηθεί σε όλον τον κόσμο και με διασημότητες να απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των απαγωγέων της και στον εντοπισμό του κοριτσιού.

Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ όμως ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι “θεωρούμε πως το κορίτσι είναι νεκρό”.

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της διατηρούσαν διαρκώς την ελπίδα να είναι η Μαντλίν ζωντανή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...