Υπό τον έλεγχο του στρατού η μεγαλύτερη ανταρτοκρατούμενη συνοικία του Χαλεπίου

Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και των βομβαρδισμών στην περιοχή, δεκάδες οικογένειες που ζούσαν στις γειτονικές συνοικίες Χαϊνταριγέ και Σαχούρ εγκατέλειψαν τις εστίες τους με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του ανταρτοκρατούμενου τομέα, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο συριακός στρατός ανέκτησε σήμερα τον έλεγχο της μεγαλύτερης συνοικίας στον τομέα που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο τομέας Μασάκεν Χανάνο έχει περάσει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Ο διευθυντής της ΜΚΟ, Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε από την πλευρά του ότι «οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 80% του Μασάκεν Χανάνο και (σφυροκοπούν) το 20% που απομένει».

Απομένουν «λίγες εκατοντάδες μέτρα στις κυβερνητικές δυνάμεις για να κόψουν στα δύο τον τομέα των ανταρτών» απομονώνοντας το βόρειο από το νότιο τμήμα, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και των βομβαρδισμών στην περιοχή, δεκάδες οικογένειες που ζούσαν στις γειτονικές συνοικίες Σαχούρ και Χαϊνταριγέ εγκατέλειψαν τις εστίες τους με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του ανταρτοκρατούμενου τομέα, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνολικά, 212 άμαχοι, μεταξύ αυτών 27 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της επίθεσης εναντίον του ανατολικού Χαλεπιού την 15η Νοεμβρίου, επισημαίνει η ίδια πηγή.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...