Υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας άνοιξε το 69ο Φεστιβάλ Βενετίας

Υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας άνοιξε το 69ο Φεστιβάλ Βενετίας
Διαμαρτυρία εντός, αλλά και εκτός οθόνης στην πρεμιέρα της 69ης κινηματογραφικής Μόστρα.

Επί της οθόνης η τελευταία ταινία της Ινδής σκηνοθέτιδας Μίρα Ναΐρ, Ο διστακτικός φονταμενταλιστής, η οποία άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ, αρχίζει με σκηνές διαμαρτυρίες φοιτητών στη Λαχόρη του Πακιστάν και εν συνεχεία μετατρέπεται σε μια μελέτη της προκατάληψης, του ρατσισμού και της παγκοσμιοποίησης στην μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή, με άξονα τη σχέση ενός Πακιστανού καθηγητή στην Αμερική και ενός Αμερικανού δημοσιογράφου.

Την ώρα που πραγματοποιούνταν η προβολή στην Sala Grande του Λίντο όμως, μια πραγματική διαμαρτυρία λάμβανε χώρα στην κεντρική οδό, μπροστά στο Casino, τον πυρήνα του φεστιβάλ. Εργαζόμενοι της Τσινετσιτά διαμαρτύρονταν για το ενδεχόμενο κλεισίματος των θρυλικών ιταλικών στούντιο, προκειμένου ο τεράστιος χώρος να ανοικοδομηθεί και να μετατραπεί σε θέρετρο πλουσίων με ξενοδοχεία, πισίνες και γήπεδα του γκολφ.

Ως γνωστόν, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στην Τσινετσιτά, τα στούντιο της Ρώμης  δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο. Το επιχείρημα των εργαζομένων του, όμως, οι οποίοι μάλιστα έχουν κάνει κατάληψη στην κεντρική είσοδο των στούντιο, είναι ότι τα τελευταία χρόνια η παραγωγή του ιταλικού κινηματογράφου είναι εκρηκτική.

Και αυτό είναι αλήθεια ανεξαρτήτως από το αν οι ιταλικές ταινίες εξακολουθούν να διανέμονται με τρομερή δυσκολία σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό στη διαδήλωση της πρεμιέρας ήταν ότι ενώ οι διαμαρτυρόμενοι της Τσινετσιτά δεν ξεπερνούσαν τους 50 ανθρώπους, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κληθεί για να τους σταματήσουν είχαν πολύ περισσότερο δυναμικό.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...