Υπ. Υγείας: Δίκτυο σωτηρίας από τον αιφνίδιο θάνατο των νέων

Υπ. Υγείας: Δίκτυο σωτηρίας από τον αιφνίδιο θάνατο των νέων

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ένα δίκτυο σωτηρίας με στόχο την πρόληψη του νεανικού αιφνίδιου θανάτου που οφείλεται σε κληρονομικές καρδιοπάθειες. Για αυτό το λόγο το Υπουργείο ανακοίνωσε τη δημιουργία του “Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακρίβειας στην Καρδιολογία και στην Πρόληψη του Νεανικού Αιφνίδιου Θανάτου”.

Το Δίκτυο θα ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος, όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλος και θα περιλαμβάνει δύο άξονες, όπως τόνισαν όσοι το παρουσιάσαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας και η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, το Δίκτυο θα αποτελείται από το Κέντρο Καταγραφής Αιφνίδιων Θανάτων και τα Κέντρα Διενέργειας Γονιδιακών Ελέγχων Οικογενειών με ανάλογο ιστορικό. Σε αυτά, οι πολίτες με οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιου θανάτου, θα μπορούν μετά από παραπομπή του θεράποντος γιατρού τους να υποβληθούν δωρεάν σε γονιδιακή εξέταση.

Τρία από τα κέντρα γονιδιακών ελέγχων θα λειτουργήσουν άμεσα στην Αθήνα, στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο και ένα στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Το Δίκτυο κρίνεται απαραίτητο αν αντιληφθεί κανείς ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από αιφνίδιο θάνατο περίπου 200 νέοι άνθρωποι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/358890-Yp-Ygeias-Diktyo-soterias-apo-ton-aiphnidio-thanato-ton-neon ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...