Φάμελλος: Από την 1η Ιανουαρίου μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο

bb

Σειρά περιβαλλοντικών πολιτικών αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του αθηναϊκού πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9Fm».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια -αύριο το απόγευμα- της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στον δήμο Θερμαΐκού, είπε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ότι η επιχείρηση αερίου προχωρά για το 2016 επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική θέρμανση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Εννέργειας τόνισε, πως από την 1η Ιανουαρίου μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο «δεν θα υπάρχει κόστος στον καταναλωτή, μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καθαρό καύσιμο» και συμπλήρωσε πως αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση να πετύχει στη διαπραγμάτευση, βοηθά και την ελληνική βιομηχανία.

«Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας (…) θέλουμε την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μας και αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το υπουργείο αναλαμβάνει σειρά περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και είπε πως ήδη έχει υπάρξει συμφωνία με τα ΕΛΠΕ για να χρηματοδοτήσουν ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάλυσης αέριων ρύπων ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία στου πολίτες

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...