Φίδι σαΐτα: γρήγορο αλλά ακίνδυνο (βίντεο)

Η Σαΐτα είναι ένα είδος φιδιού γρήγορου αλλά ακίνδυνου. Με αφορμή τη διάσωση μιας σαΐτας στο Αγρίνιο, ο διασώστης άγριων ζώων Νίκος Πατερέκας αναφέρει: 

Ύστερα από μια διάσωση μια νεαρής Σαίτας (Platyceps najadum) σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, που βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού, σκέφτηκα να πω δυο λόγια για αυτό το φίδι και να σας δείξω πως ακόμα και αν σε δαγκώσει δεν παθαίνεις απολύτως τίποτα, διότι πέρα του ότι δεν έχει δηλητήριο, έχει τόσο μικρό στόμα και δοντάκια που σου προκαλεί μόνο ένα μικροσκοπικό γδάρσιμο στο δέρμα – επιφανειακό.

Απλά το συγκεκριμένο φίδι λόγω μεγάλης ταχύτητας και ευελιξίας όταν σε δαγκώνει σε δαγκώνει με ορμή, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Επίσης στο βίντεο αναφέρω πως συχνάζει σε σπίτια γιατί εκεί στήνει καρτέρια στα σαμιαμίδια, τα μικρά σαυράκια που βγαίνουν κοντά στα φώτα του σπιτιού τις βραδυνές ώρες κυρίως, αποτελούν την αγαπημένη της τροφή. Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις με διασώσεις Σαίτας από σπίτια φιλοξενούσαν σαμιαμίδια στο σπίτι.

Στο τέλος του βίντεο αναφέρω επίσης πως πετάγεται δηλαδή κάνει μικρές εκτινάξεις όσο περίπου το μήκος της λιγότερο του μέτρου, έτσι το φίδι κυνηγά ή αποφεύγει εχθρούς.
* Ο χειρισμός του φιδιού έγινε από άνθρωπο που γνωρίζει πως να τα χειρίζεται – δεν εγκρίνεται γα άπειρους ενήλικες ή παιδιά.
Περισσότερα για την Σαίτα εδώ : www.herpetofauna.gr/index.php?…

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...