Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 3.000 παιδιών και γονέων/κηδεμόνων

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 3.000 παιδιών και γονέων/κηδεμόνων

Με εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό γέμισε το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του τέταρτου φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ για εφέτος, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού συμμετείχαν συνολικά 1.200 παιδιά από 16   ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Μακεδονίας και της Ηπείρου, μαζί με τους 1.800 γονείς/κηδεμόνες τους.

Τα παιδιά πήραν μέρος σε πλήθος από δραστηριότητες που προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, την αφοσίωση και την ομαδικότητα. Αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στην ξιφασκία, το τζούντο, την ποδηλασία, τον στίβο, την τοξοβολία, το χάντμπολ και το σκάκι. Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετείχαν σε επιστημονικό σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, καθώς και πρώην και νυν διακεκριμένοι αθλητές, οι οποίοι έδωσαν στα παιδιά πολύτιμες κατευθύνσεις. Ανάμεσά τους, οι ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Άρης Γρηγοριάδης, ο δευτεραθλητής Ευρώπης Κώστας Μπανιώτης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάκης Παπαϊωάννου, οι παραολυμπιονίκες  Στέλλα Σμαραγδή και Στέλιος Μαλακόπουλος και πολλοί άλλοι.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιηθούν ακόμη τέσσερα φεστιβάλ έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η επόμενη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί τον Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη. Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ στην Αθήνα και τον Ιούνιο στο Βόλο (διπλή διοργάνωση). 

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υλοποιείται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, από 49 νομούς της Ελλάδας.

Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Επίσης, έχουν διοργανωθεί 34 φεστιβάλ, σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/358716-PHestibal-Athletikon-Akademion-OPAP-Megale-giorte-toy-athletismoy-ste-THessalonike-me-symmetoche-3-000-paidion-kai-goneon-kedemonon ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...