Φθιώτιδα: Πώς τα αγριογούρουνα μπορεί να προκάλεσαν την πυρκαγιά στο Λογγίτσι

bb

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στο Λογγίτσι Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, υπάρχουν αναφορές πως αγριογούρουνα μπορεί να ευθύνονται κατά κάποιο τρόπο για την πυρκαγιά καθώς «ξύνονταν πάνω στις κολόνες της ΔΕΗ», με αποτέλεσμα να πέσουν και να εκδηλωθεί η φωτιά. «Ξύνονταν πάνω στις κολώνες αδυνάτισαν οι κολώνες, έπεσαν, και προκλήθηκε η πυρκαγιά”, αναφέρει σε ανάρτηση του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης που παραθέτει και 2 φωτογραφίες από το σημείο.

Screenshot-2022-08-09-115335-293x600
Screenshot-2022-08-09-115423-600x536

Αναλυτικά η ανάρτηση

“Ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και αγριογούρουνα εμπρηστές. Το απόγευμα είχαμε μία φωτιά στο Λογγίτσι σε δύσβατη δασική περιοχή. Μπορεί να έχει κατασβεστεί η φωτιά πολύ γρήγορα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις όμως το ανακριτικό της πυροσβεστικής πολύ γρήγορα έφτασε και στην αίτια. Έχουμε και λέμε. Μέσα σε αυτή την δύσβατη περιοχή υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ.

Εκεί όμως υπάρχουν και χιλιάδες αγριογούρουνα καθώς είναι προστατευόμενη περιοχή. Οι εμπρηστές λοιπόν είναι τα αγριογούρουνα που ξύνονταν πάνω στις κολώνες αδυνάτισαν οι κολώνες, έπεσαν, και προκλήθηκε η πυρκαγιά. Όπως λένε οι κυνηγοί που έχουν γυρίσει την περιοχή στο μεγαλύτερο μέρος χαμηλά στις κολώνες έχουν βάλει λαμαρίνες όμως υπάρχουν άλλες στις οποίες δεν έχει επεκταθεί η παρέμβαση. Μία τέτοια είναι και η συγκεκριμένη στην οποία προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και είχαμε την απογευματινή φωτιά. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες”.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...