Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση «Κολοσσός»

Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ» στη Ρόδο.

Τις ασκήσεις παρακολούθησαν και τοπικοί εκπρόσωποι φορέων και αρχών, όπως ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ο διοικητής του ΓΝ Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λπ.

Με το πέρας των ασκήσεων, στην ομιλία του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος υπογράμμισε τα εξής:

«Ο λόγος για τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ σήμερα και γενικότερα στα σύνορά μας, από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο, σε όλα τα νησιά μας και σε όλη την επικράτεια, είναι διότι υπάρχει απειλή και όσο υπάρχει απειλή, η δική μας αποστολή είναι να διατηρούμε το κόστος μεγαλύτερο από το όφελος που προσδοκάται μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αυτό γίνεται κατανοητό, αντιληπτό από όλους, τόσο από αυτούς που αποτελούν την απειλή όσο και από αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κι έχουμε την ίδια οπτική για την περιοχή.

Σε ό,τι μας αφορά, εμείς από εκεί που στεκόμαστε βλέπουμε μόνο σταθερότητα, μόνο ασφάλεια, μόνο ειρήνη που είναι οι προϋποθέσεις αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι κοινωνίες ευημερούν. Αυτή την οπτική γωνία δεν την έχουμε μόνον εμείς αλλά τα περισσότερα κράτη και δυνάμεις στην περιοχή και γι αυτό συνεργαζόμαστε. Στόχος είναι το αποτύπωμα της ασφάλειας και της σταθερότητας να μεγαλώνει και να είναι το κυρίαρχο στην περιοχή μας και όχι η αστάθεια και οι προκλήσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ισχυρό Στρατό Ξηράς, ισχυρό Ναυτικό και Αεροπορία και τις νίκες για την αποτροπή, τις φέρνουν από κοινού. Κανείς δεν μπορεί να το πετύχει μόνος. Σε αυτό τον χώρο εδώ (στη Ρόδο) είδαμε ένα κομμάτι δυνατοτήτων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα μπορούσε να γίνει σε ένα πεδίο μάχης, υπό πραγματικές συνθήκες.

Το έργο μας είναι να εκπαιδευόμαστε, να δείχνουμε τις δυνάμεις μας γιατί δεν θέλουμε να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε πραγματικές συνθήκες. Και ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ισχυροί, αποφασισμένοι και έτοιμοι. Ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είμαι σε θέση να δηλώσω ότι και μπορούμε και γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσουμε εάν χρειαστεί –κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι.

Όλα αυτά που είδαμε στην άσκηση είναι στοιχεία της ικανότητας που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το Αιγαίο, είναι ένας πολύπλοκος επιχειρησιακός χώρος όπου όλα θα έρθουν μέσα από προγραμματισμό και συνδυασμό».

Δείτε φωτογραφίες:

kolossos-askisi-1
kolossos-askisi-12
kolossos-askisi-13
kolossos-askisi-15
kolossos-askisi-16
kolossos-askisi-18
kolossos-askisi-19
kolossos-askisi-177777

Πηγή protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...