Επειτα από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα καλούνται στις κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές –  Την πρωτιά διεκδικεί εκ νέου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Με απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου φοιτητών θα στηθούν κάλπες αύριο Τετάρτη κάλπες για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, ύστερα από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια ήταν τον Απρίλιο του 2019.

Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο και την Πέμπτη στα ΑΕΙ και οι φοιτητές ψηφίζουν με το πάσο και την ταυτότητά τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Επιστρέφουμε», η ΔΑΠ ΝΔΦΚ φιλοδοξεί να διατηρήσει την πρωτιά της στις εκλογές για ακόμη μία χρονιά , είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη το 2019 για 33η φορά, και τονίζει ότι στόχος είναι «ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και αληθινά προοδευτικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θα επενδύει στην ελευθερία, τον πλουραλισμό, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα».

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), λέει «Μόνοι τους και όλοι μας» ενώ το σύνθημα της ΠΑΣΠ, είναι «Μαζί, με δημιουργικές πρωτοβουλίες στη γνώση, στο αύριο».

Όπως τονίζει σε άρθρο της στο protothema.gr η γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά, «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και χρόνια δεσμεύθηκε να μη συμμετέχει σε αυτό το δυστοπικό σκηνικό και τήρησε απαρέγκλιτα την υπόσχεσή της. Κατεβαίνει στις εκλογές με επιχειρήματα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα αμφιθέατρα η γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τονίζει: «Οι φοιτητές ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ, για ένα σύγχρονο, ασφαλές, καινοτόμο Πανεπιστήμιο. Ένα Πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι στις καταλήψεις και την οπισθοδρόμηση. Ένα Πανεπιστήμιο που σέβεται το περιβάλλον, χωρίς αφισοκολλήσεις, καθαρό και ενεργειακά αναβαθμισμένο. Ένα Πανεπιστήμιο που μεταλαμπαδεύει τη γνώση σε όλους τους φοιτητές και προσφέρει επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές. Που σέβεται τη μοναδικότητα κάθε ατόμου και εξασφαλίζει ισότιμη και καθολική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων».

Kαι λέει ότι: «Οι αυριανές εκλογές λοιπόν έχουν δύο όψεις. Είναι στενάχωρο φυσικά το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αντιμάχονται την πρόοδο και αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο ως μια αρένα εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Στον αντίποδα όμως είναι ευτυχές ότι αποτελούν πολύ μικρή μειοψηφία».

protothema.gr Iσμηνη ΧαραλαμποπουλουΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...