Φοροδηλώσεις και αρχές

doy

Το καλό είναι ότι οι μισές περίπου φοροδηλώσεις, το 46,07%, του συνόλου των δηλώσεων, θα είναι μηδενικές και αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αν παρατηρήσετε, φέτος στις φορολογικές δηλώσεις δεν αναγράφεται όπως παλιά ΔΟΥ τάδε, αλλά γράφει Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων! Τι σημαίνει αυτό; Τέλος τα κρατικά έσοδα. Τώρα είναι έσοδα Βερολίνου. Με δεδομένο ότι η Αρχή, υπάγεται στους δανειστές και ότι από αυτούς παίρνει εντολές. Ωστόσο, μιας και μιλάμε για φορολογικές δηλώσεις, τα στοιχεία μέχρι τώρα είναι απογοητευτικά. Μέχρι στιγμής, έχουν εκκαθαριστεί 3.084.814 δηλώσεις και προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: Περίπου αντίστοιχος αριθμός δεν έχει υποβάλλει τις δηλώσεις του, με αποτέλεσμα αν δεν δοθεί παράταση, το σύστημα taxis σύμφωνα με τους ειδικούς θα πάθει …έμφραγμα. Ότι ακόμα δεν έχουν υποβάλει δήλωση οι έχοντες υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα, καθώς ο μέσος όρος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Ότι το 37,71% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί είναι χρεωστικές με συνολικό φόρο ύψους 1,051 δις ευρώ. Ότι το 16,21% των δηλώσεων θα έχουν επιστροφή φόρου 163,23 εκατ. ευρώ αλλά μάλλον θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ, άρα και οι καθυστερήσεις ωφελούν για να δει και η Εφορία τι θα συμψηφίσει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/289193-PHorodeloseis-kai-arches ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...