Φυλάκιση δύο ετών σε Έλληνα στη Βρετανία

Φυλάκιση δύο ετών σε Έλληνα στη Βρετανία
Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε από βρετανικό δικαστήριο στον 33χρονο Ιωάννη Μπάλλα, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Κέιμπριτζ να μεταφέρει με μικρό φορτηγό όχημα τρεις παράνομους μετανάστες.
Όπως προέκυψε στο δικαστήριο, οι τρεις παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας 14χρονος από την Αλβανία, είχαν φτάσει στη Βρετανία στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012 και ο κ. Μπάλλας είχε αναλάβει να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία.  Ο κατήγορος είπε ότι ο 33χρονος Έλληνας ήταν ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό εξάρτημα σε μια μηχανή οργανωμένης διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο πελάτης του εξυπηρετούσε ένα φίλο, ότι φέρθηκε αφελώς και ότι δεν είχε κανένα ρόλο στη λαθραία είσοδο μεταναστών στη Βρετανία.  Ο καταδικασθείς εργαζόταν ως υδραυλικός στο Ένφιλντ, στα βόρεια του Λονδίνου, έχοντας μεταναστεύσει από την Ελλάδα το 2009. Ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία απόπειρας διευκόλυνσης παραβίασης του μεταναστευτικού νόμου, που επισύρει ανώτατη ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Εκτιμάται ότι ο κ. Μπάλλας θα εκτίσει το μισό της ποινής του υπό κράτηση και το υπόλοιπο με περιορισμούς, ενώ θα του επιτραπεί η παραμονή στη Βρετανία. Οι εγκέφαλοι της επιχείρησης δεν έχουν συλληφθεί, ενώ οι παράνομοι μετανάστες πλην του ανήλικου Αλβανού έχουν εκδοθεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...